вівторок, 02 серпня 2022 16:07

Спецтема: Війна Росії проти України

"Недоімперія має отримати по зубах раз і назавжди" – "Азов"

"Недоімперія має отримати по зубах раз і назавжди" – "Азов"
Україна переможе, заявили в полку "Азов". Фото: полк "Азов"

Український полк "Азов" відреагував на рішення країни-агресорки Російської Федерації, яка назвала українських захисників "терористичною організацією".

Світ має визнати Росію державою-терористом. Заяву полк опублікував у вівторок, 2 серпня.

"Після публічної страти військовополонених полку "Азов" у н. п. Оленівка Росія шукає нові приводи і пояснення для своїх воєнних злочинів. Недоімперія, яка щодня погрожує знищити світ ядерною зброєю, чий президент закликав "мочить в сортирах", підривав будинки з власними громадянами, душив отруйним газом власних і сирійських жінок і дітей, має отримати по зубах раз і назавжди", – заявили захисники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористом є Росія – родини воїнів "Азова"

Закликали США та інші держави, які вважають себе цивілізованими, визнати РФ державою-терористом.

"Росія багато років своїми щоденними діями доводить цей статус. Щодня її армія та спецслужби здійснюють воєнні злочини. Потурання цим злочинам чи мовчання – це співучасть. Весь світ має об'єднатися проти держави-терориста. Слава Україні! Перемога за нами!" – заявили.

Хвора Росія ухвалила таке рішення, "аби мати хоч якісь офіційні причини для судів над героями полку "Азов", написав екскомандир полку Максим Жорін.

"Азов" ніколи не мав відношення до тероризму. З 2014 року це один з найпрофесійніших підрозділів в українському війську, який зробив неможливе для захисту Маріуполя і всієї України. "Азов" – герої. А найбільша терористична організація на сьогодні – це РФ. І світ має це визнати офіційно", – заявив.

2 серпня Верховний суд РФ оголосив полк "Азов" "терористичною організацією", за позовом російського генпрокурора.

"Азов" вже вісім років є окремим загоном спеціального призначення Національної гвардії України. Це офіційне військове формування у структурі Міністерства внутрішніх справ України, що діє на території нашої держави у всіх визначених правових полях і має на меті захист країни від ворожої агресії.

У ніч на 29 липня росіяни вбили полонених "Азова", які перебували в колонії Оленівки на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «"Недоімперія має отримати по зубах раз і назавжди" – "Азов"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути