Ексклюзиви
вівторок, 23 лютого 2010 09:37

Небоженко: Тимошенко робить "розвідку боєм"

Небоженко: Тимошенко робить "розвідку боєм"

Вимога БЮТ проголосувати питання відставки прем"єра Юлії Тимошенко перед інавгурацією Віктора Януковича має на меті перешкодити переформатуванню коаліції.

Таку думку висловив політолог Віктор Небоженко у коментарі "Німецькій хвилі".

Він зазначив, що голосування за довіру до уряду, згідно із законами, можливе лише раз на рік.

Тож, на думку Небоженка, вимога БЮТ проголосувати питання відставки Тимошенко не пізніше середи, у переддень вступу Януковича на президентську посаду, - це своєрідна "розвідка боєм", бо голосів за відставку уряду може й не вистачити.

А якщо під тиском Партії регіонів спікер Володимир Литвин відмовить у засіданні, це зміцнить позиції Тимошенко та ще більше ускладнить переговори "регіоналів" з блоком "НУ-НС" про формування нової коаліції, вважає політолог.

Нагадаємо, що фракція БЮТ ініціювала позачергове засідання парламенту для розгляду постанови про відставку уряду - через вотум недовіри.

У штабі Тимошенко зазначають, що їхня лідер не хоче бути прем"єром за президента Януковича і готова до відставки, але не хоче йти сама.

Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко уникнув прямої відповіді на запитання про те, чи проголосують "регіонали" за недовіру уряду. Він сказав, що Тимошенко "випереджує події, щоб поламати плани Януковичу".

Раніше Янукович заявляв, що хоче зайнятися формуванням нової коаліції та вибором нового глави уряду лише після своєї інавгурації.

Зараз ви читаєте новину «Небоженко: Тимошенко робить "розвідку боєм"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути