четвер, 26 травня 2022 22:36

Не забороняти, а регулювати: Резніков висловився щодо легалізації зброї

Не забороняти, а регулювати: Резніков висловився щодо легалізації зброї
Міністр оборони Резніков висловився щодо легалізації зброї. Фото: novyny.live

Україні потрібна легалізація обігу зброї.

"Вважаю, що Україні потрібна не тільки лібералізація, але й легалізація обігу зброї. Впорядкування. Формування культури безпечного і відповідального ставлення до зброї", - написав міністр оборони Олексій Резніков у Фейсбуці.

З початком повномасштабного вторгнення Росії десятки тисяч українців отримали автоматичну зброю для захисту своїх домівок у максимально "ліберальний" спосіб, нагадав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги" розділились у питанні легалізації зброї. Голосуватимуть вільно

"По-друге, закон дозволяє громадянам використовувати будь-яку зброю проти ворога. Я вважаю логічним не створювати заборони, а регулювати використання зброї через формування стрілецької культури. Ефективне використання зброї – це не тільки особисті навички, це також певний стан свідомості і наявність відповідної інфраструктури", - написав Резніков.

В Україні потрібно розвивати мережу стрільбищ, тирів, стрілецьких клубів, відповідних змагань, щоб кожен громадянин, який відповідає розумним вимогам, мав можливість навчитися користуватися зброєю, вважає міністр.

У мобільному застосунку "Дія" стартувало опитування про обіг вогнепальної зброї в Україні.

Щоб висловити свою думку, українцям потрібно зайти в розділ "Послуги", потім - в "Опитування", обрати свій варіант про обіг зброї.

Дискусія про обіг вогнепальної зброї серед громадян триває в Україні вже понад вісім років. Вона стартувала від початку російської агресії.

За дорученням президента Володимира Зеленського МВС і парламентарії вирішили запитати, який варіант володіння зброєю українці вважають доречним.

Зараз ви читаєте новину «Не забороняти, а регулювати: Резніков висловився щодо легалізації зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути