понеділок, 11 липня 2022 10:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Не європейський конфлікт: Боррель зробив гучну заяву про війну в Україні

Не європейський конфлікт: Боррель зробив гучну заяву про війну в Україні
Євросоюзу важливо виявити солідарність з Україною. Фото: eastnews.ua

Європейський Союз зобов'язаний спростовувати російську пропаганду, оскільки зараз триває битва наративів.

Вона покликана роз'яснити, хто несе відповідальність за агресію та її наслідки, заявив верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель у своєму блозі за підсумками саміту G20. Водночас Євросоюзу важливо виявити солідарність з Україною.

"Глобальна битва наративів у самому розпалі, і поки ми не у виграші. ЄС мусить продовжувати роботу зі спростування російської брехні та воєнної пропаганди, роз'яснюючи, хто відповідає за агресію", – заявив Боррель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставленики Кремля "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО

У абстрактному сенсі всі погоджуються з необхідністю захисту таких принципів, як територіальний суверенітет та незастосування сили. Але агресія Російської Федерації проти України показує протилежне.

"Існує дефіцит багатосторонності через зростання силової політики. І хоча ми спостерігаємо цю тенденцію вже кілька років, війна в Україні вивела ці події на абсолютно новий рівень. Ця неспровокована війна РФ є кричущим порушення міжнародного права. Вона суперечить основним принципам Статуту ООН і ставить під загрозу відновлення світової економіки. Це не "європейська війна", а міжнародний конфлікт, що стосується всього світу. Перед агресією ніхто не може залишатися нейтральним", – наголосив голова дипломатії ЄС.

8 липня керівник дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель наголосив, що жодна країна не може залишатися осторонь перед агресією Російської Федерації проти України. Агресія Росії є кричущим порушенням міжнародного права, яка веде до фрагментації світового порядку і ставить під загрозу відновлення глобальної економіки.

Раніше президент Володимир Зеленський у зверненні до лідерів "Великої сімки" заявив, що хоче завершення повномасштабної війни Росії проти України до настання зими і попросив допомогти в цьому.

На цю заяву відреагував речник президента РФ Дмитро Пєсков. Той сказав, що українська сторона нібито може припинити війну до кінця доби. Для цього українській владі "треба віддати наказ скласти зброю та виконати умови, висунуті Росією".

Сполучені Штати Америки не бачать можливості закінчення війни в Україні до кінця 2022 року. Причиною є президент Росії Володимир Путін, який хоче продовжувати агресію, вважають у США.

Зараз ви читаєте новину «Не європейський конфлікт: Боррель зробив гучну заяву про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути