понеділок, 17 липня 2017 20:31

Не влучив в урну - заплати штраф

Не влучив в урну - заплати штраф
За викидання відходів у неналежних місцях планують виписувати штрафи. Фото: 112.ua

За викидання відходів у неналежних місцях планують виписувати штрафи.

У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроект, яким пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Автори документа - нардепи від фракції "Блок Петра Порошенка" Марія Іонова, Іван Рибак, Павло Кишкар, Віктор Кривенко та перший заступник голови ВР Ірина Геращенко.

"Законопроект встановлює адміністративну відповідальність за викидання будь-яких відходів за межі урн, контейнерів чи інших ємностей для збирання, утилізації чи переробки сміття. За це порушення пропонується запровадити накладення штрафу на громадян від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне вчинення такого правопорушення - від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін виділив 50 млн грн на боротьбу з львівським сміттям

За словами першого віце-спікера, цей законопроект - перший крок у боротьбі за ідеальну, по-європейськи чисту Україну. Наступний крок - запровадження відповідальності місцевої влади за відсутність смітників у місцях відпочинку і спільного користування, за несвоєчасний вивіз сміття.

Перший в Україні автомат, у який потрібно викидати сміття з пластику за подарунки, встановили у Харкові. Так розробники ноу-хау хочуть привернути увагу місцевих до сортування відходів.

Зараз ви читаєте новину «Не влучив в урну - заплати штраф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути