Ексклюзиви
пʼятниця, 06 серпня 2021 19:48

"Не просто зустріч для політичних заяв" - Кулеба розкрив подробиці "Кримської платформи"

"Не просто зустріч для політичних заяв" - Кулеба розкрив подробиці "Кримської платформи"
За підсумками саміту повинні підписати Кримську декларацію, заявив Кулеба. Фото: "Слово і діло"

На офіційній частині саміту "Кримська платформа", який пройде в Києві 23 серпня, виступлять президент Володимир Зеленський, голова Верховної Ради Дмитро Разумков, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, глави іноземних делегацій та інші. Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів ТСН.

"Це не буде зустріч, щоб просто зробити політичні заяви. Все серйозніше. Країни-засновниці "Кримської платформи" створять дієвий міжнародний механізм і приймуть спільну Декларацію учасників міжнародної "Кримської платформи", як ми її називаємо між собою в побуті, Кримську декларацію. Президент Володимир Зеленський разом з главами іноземних делегацій відвідають Офіс Кримської платформи", - заявив Кулеба.

За підсумками саміту повинні підписати Кримську декларацію, уточнив міністр. "Це політичний документ, який підтвердить прихильність міжнародної спільноти до невизнання спроби анексії Криму Росією, засудить порушення Росією норм міжнародного права і відзначить готовність учасників Кримської платформи спільно боротися з російською окупацією Криму за конкретними напрямами", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція, війна, тарифи та безробіття: чому Зеленський втрачає рейтинг

У другій частині саміту відбудуться чотири тематичні панелі за участю чиновників, членів делегацій, незалежних українських та іноземних експертів.

"Тематика панелей побудована навколо невизнання спроби анексії Криму, мілітаризації Азово-Чорноморського регіону, як загрози світовій безпеці, шляхів реінтеграції Криму через права людини і сталий розвиток, а також відновлення прав кримськотатарського народу", - додав міністр.

Саміт "Кримської платформи" 23 серпня в Києві відкриє співачка Джамала піснею "1944".

26 лютого 2021 року Володимир Зеленський підписав указ про створення урядом організації та запуск "Кримської платформи", а також заходів для розвитку й підтримки кримськотатарської мови, культури та захисту прав жителів анексованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Не просто зустріч для політичних заяв" - Кулеба розкрив подробиці "Кримської платформи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути