четвер, 05 серпня 2021 19:48

Корупція, війна, тарифи та безробіття: чому Зеленський втрачає рейтинг

Корупція, війна, тарифи та безробіття:  чому Зеленський втрачає рейтинг
"Якщо майже 70% кажуть, що країна рухається у неправильному напрямку, то рейтинг Зеленського дійсно падатиме", говорить Віталій Бала. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський втрачає у рейтингу довіри українців, тому що не вирішив питання, з якими пообіцяв розібратися на початку каденції. Про це Gazeta.ua розповів політолог Віталій Бала.

"Падіння рейтингу є. Ситуація в Україні м'яко кажучи не покращується. Тим більше, люди вже чули про тарифи, які планують піднімати. Люди стають бідніше. Кілька місяців тому, половина українців опитаних говорили, що стали вдвічі біднішими. Якщо майже 70% кажуть, що країна рухається у неправильному напрямку, то рейтинг Зеленського дійсно падатиме", – говорить Бала.

Додає: "Є кілька важливих для людей питань. Війна на першому місці, далі корупція, безробіття, тарифи. По всім пунктам питання не вирішені. Хоча були обіцянки. Бізнес має проблеми, питання безробіття стає тільки гіршим, тарифи – обіцяли зменшити, але вони ростуть. Корупція – тільки лінивий не говорить, що стало гірше, ніж при всіх попередніх владах. Питання миру теж нічим не закінчується".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 126 мільйонів на чотирьох. Економіст оцінив премії на держпосадах

Утім, є сумніви щодо правильності цифр, говорить політолог. "Здається, ніби падіння незначне. Цифри можуть бути не зовсім коректними, щоб не показувати, що є більше кілька людей, незадоволених діяльністю Зеленського. За нього готові голосувати 25-26%. А незадоволені – менше 60%. Десь 10-15% гуляють. Це можуть бути ті, кому все одно. Але падіння довіри і підтримки є", – зазначає Бала.

Цифри щодо тих, хто схвалює діяльність президента, також можуть бути неправдивими, каже Бала. Додає: "Соціологія перетворилася в інструмент політичної боротьби і маніпуляцій. Не показує справжні тенденції. Соціологічні контори "допомагають" замовникам покращувати результати".

Все більше людей не схвалюють діяльність президента Володимира Зеленського, а все менше – схвалюють, згідно з опитуванням КМІС. 56,1% людей не схвалюють діяльність Зеленського. У червні таких було 52,7%. Серед українців, хто схвалює діяльність президента, 29,1%, місяцем раніше було 34,1%.

Зараз ви читаєте новину «Корупція, війна, тарифи та безробіття: чому Зеленський втрачає рейтинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути