Ексклюзиви
четвер, 27 липня 2023 11:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Не лише Іран допомагає Росії переломити хід війни – Данілов

Не лише Іран допомагає Росії переломити хід війни – Данілов
Росії з дронами допомагає не лише Іран, а й інші країни. Фото: facebook.com/danilov.oleksiy

Росія збільшила виробництво ударних дронів, але не зізнається, скільки іноземних компонентів використовує в них. А у ворожих безпілотниках росіян явно є іноземні складові.

Українська розвідка та Збройні сили збирають докази щодо причетності інших країн до виробництва бойових БПЛА, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, передає "24 канал".

"Сьогодні можемо констатувати, що в цих безпілотниках можуть бути не лише іранські компоненти, а й компоненти інших країн. Якщо це буде доведено, Україна зробить публічний звіт щодо іноземних компонентів іранського безпілотника. Такий крок спонукатиме наших партнерів ефективніше контролювати розповсюдження своїх виробів", – зазначив він.

Збільшенням виробництва дронів країна-агресорка намагається переломити хід війни нетрадиційним озброєнням. Безпілотники, передані РФ Іраном, здебільшого атакують не військові цілі, а цивільну інфраструктуру. Це означає, країни, причетні до їхнього виробництва, є спонсорами вбивства дітей, жінок та літніх людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах розкрили цілі нічних ворожих атак

Українська розвідка знає практично про кожен крок ворога щодо виробництва дронів-камікадзе.

"Звичайно, за понад 500 днів війни вони зрозуміли, що перемогти нас у такий спосіб вони не зможуть. Тому росіяни роблять висновки зі своїх помилок на першому етапі війни й готують серйозніші виклики для наших військових", – сказав Данілов.

Окупанти вже використовують для ударів по Україні безпілотники Shahed, зібрані на території Росії. Про це свідчить маркування на них.

Зараз ви читаєте новину «Не лише Іран допомагає Росії переломити хід війни – Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути