пʼятниця, 12 червня 2020 05:50

Не каналами єдиними: у Медведчука і Коломойського знайшли спільний бізнес

Не каналами єдиними: у Медведчука і Коломойського знайшли спільний бізнес
У Коломойського і Медведчука спільний бізнес. Фото: Цензор

Глава політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук і олігарх Ігор Коломойський разом володіють компаніями в сфері металургії, енергетики та логістики.

Зокрема, 88% акцій Прикарпаттяобленерго, яке "пов'язують зі сферою впливу Коломойського", записані на кіпрські компанії, кінцевим бенефіціаром яких є дружина Медведчука Оксана Марченко, повідомляє програма розслідувань "СХЕМИ".

Цим же компаніями належить 89% акцій Львівобленерго. Цю компанію також пов'язують з Коломойським. За даними журналістів, частка сім'ї Медведчука у власності даного акціонерного товариства становить 44%.

Також 35% акцій Запоріжжяобленерго записані на дві кіпрські компанії, власником яких є дружина Медведчука. Іншу компанію-власника акцій Bikontia Enteprises пов'язують з Ігорем Коломойським і Костянтином Григоришиним.

Що стосується металургії, то 91% акцій Електрометалургічного заводу "Дніпросталь" записані на п'ять кіпрських фірм. Контролює підприємство бізнес-група Приват Коломойського, але за даними, сім'я Медведчука може бути кінцевим бенефіціаром 17% акцій Дніпросталі.

Ще одне металургійне підприємство, яким спільно володіють Коломойський і Медведчук, є Запорізький завод феросплавів. Медведчуку може належати 41% компанії. У той же час, Коломойський володіє підприємством через кіпрську компанію.

Загальні частки в бізнесі у Коломойського та Медведчука є також у Одесі, де знаходиться великий логістичний центр, який спеціалізується на перевалці нафти та скрапленого газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США хочуть ввести жорсткі санкції проти кума Путіна

Нагадаємо, що за даними програми "Схеми: корупція в деталях", кум президента РФ Володимира Путіна, нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук вказав у декларації компанію-фігуранта в структурі власності ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1".

Зараз ви читаєте новину «Не каналами єдиними: у Медведчука і Коломойського знайшли спільний бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути