вівторок, 05 лютого 2013 19:23

"Не хотілося, щоб хороша людина потрапила під цю м'ясорубку" - Бенюк про міністра культури

"Не хотілося, щоб хороша людина потрапила під цю м'ясорубку" - Бенюк про міністра культури
За словами артиста, Леонід Новохатько є своєю людиною в міністерстві і знає про існування там усіх ньюансів. Фото: film.ru

Новопризначений міністр культури Леонід Новохатько буде вести безпосередньо ту політику, яку диктуватиме Партія регіонів.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний артист України, депутат від фракції "Свобода" Богдан Бенюк.

"Усі ми знаємо, наскільки посада того чи іншого міністра є залежною від тієї політики, яку буде вести керівництво Кабінету Міністрів і президент України, - говорить він. - Леонід Новохатько є чоловіком, який із Міністерством культури мав безпосередні стосунки і знає про існування всіх ньюансів, які там є. Я думаю, що він є нечужою людиною. А дуже важливо, щоб там людина була не космонавт, а точніше не парашутист. Новохатько буде працювати".

Головне, за словами артиста, аби тільки міністр мав можливість певний час там побути, щоб "проявити щось, що можна зробити в міністерстві з огляду на те, як воно залежне від будь-яких ситуацій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович нарешті визначився з кандидатурами міністрів культури та промполітики

"Мені здається, що Новохатько буде людиною, яка дотримуватиметься тих постулатів, які дотримуються всі, хто є в сьогоднішньому Кабінеті Міністрів. Бо там інших людей немає, а є лише ті, хто потрібен, у першу чергу, Партії регіонів. І він буде вести безпосередньо ту політику, яку вестимуть "Регіони", - заявив Бенюк.

Він також нагадав, що на місце міністра культури називали величезну кількість прізвищ.

"Але всі розуміють, що цей уряд недовговічний, ще й у такому складі. І не хотілося б, щоб туди потрапляли люди, які або мають якесь хороше реноме, або не мають його. Щоб вони попадали під цю м'ясорубку. Бо посада в міністерстві - це потрапляння під м'ясорубку сьогоднішніх тих подій, які, на жаль, відбуваються в нашій країні", - констатував "свободівець".

Нагадаємо, сьогодні, 5 лютого, президент України Віктор Янукович майже через півтора місяці після призначення нового Кабінету Міністрів визначився з посадою міністра культури України. Відповідним указом він призначив міністром заступника голови Київської міськдержадміністрації Леоніда Новохатька.

Зараз ви читаєте новину «"Не хотілося, щоб хороша людина потрапила під цю м'ясорубку" - Бенюк про міністра культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути