Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 19:48

Назвали топ-5 акціонерів у Верховній Раді

Назвали топ-5 акціонерів у Верховній Раді
Фото: rbc.ua

У Верховній Раді цього скликання кожен другий народний депутат поєднує політичну діяльність з бізнес-інтересами - є власником акцій підприємств.

Рейтинг найбільших акціонерів склав "24 канал".

Зокрема, у "Блоці Петра Порошенка" 75 нардепів мають акції, у "Народному фронті" – 30, в "Опоблоці" – 27, у "Батьківщині" – 8.

Топ-5 акціонерів Верховної Ради:

1 місце - Віталій Хомутиннік із групи "Відродження". Його визнали найбагатшим народним депутатом. 2015 року задекларував 166,752 млн грн або $6,2 млн. Хомутиннік також володіє 6.59% акцій найбільшого експортера соняшникової олії "Кернел". У грошовому еквіваленті його акції оцінюються в $71 млн або майже 2 млрд грн.

2 місце - позафракційний Олександр Герега. Власник найбільшого в Україні будівельного гіпермаркету "Епіцентр", який за останні роки збільшує обороти.

3 місце - В'ячеслав Богуслаєв із групи "Воля народу". Разом з дружиною розділили значний список компаній, серед яких авіаперевізник "Мотор Січ", а також "Лосиний острів" у Росії.

4 місце - брати Дубневичі з БПП. Зі своїми сім'ями мають завидні списки компаній у володінні. Їх небезпідставно називають "королями" залізниці. Один із братів – Ярослав Дубневич – навіть очолив транспортний комітет ВР і торгує з Укрзалізницею через свої підприємства. За 2016 рік сума контрактів між їхніми компаніями і Укрзалізницею становила майже 1 млрд грн.

5 місце - Ігор Кононенко з БПП. Із сім'єю є власником і співвласником низки українських і зарубіжних компаній. Це і банки, і продюсерські центри, і найбільша в Україні компанія з боротьби з паразитами і знезаражування вантажів у портах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи збільшили собі зарплату

27 листопада 2014 року нардепи Верховної Ради восьмого скликання склали присягу. Їх обрали українці на позачергових виборах 26 жовтня.

У Раді працюють 422 депутати — 224 обрані за списками партій і 198 — в одномандатних округах. Свої повноваження парламент має припинити 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Назвали топ-5 акціонерів у Верховній Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути