субота, 10 липня 2021 04:23

Назвали терміни вступу України до НАТО

Назвали терміни вступу України до НАТО
Оголосили терміни вступу України до НАТО. Фото: Українська правда

Віцепрем'єр-міністр України — міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що країна вступить до НАТО, коли буде рівноправною з іншими країнами альянсу.

"Ми зайдемо рівно тоді, коли будемо рівними партнерами, і ми будемо розуміти, що досвід нашої української армії вам важливий. Те, що знає сьогодні українська армія на рівні щоденного протистояння, не знає ніхто в НАТО. Не сприймайте нас як проблему в ваших відносинах із росіянами, а сприймайте нас частково як елемент особливих відносин із росіянами", - заявив Резніков у ефірі Україна 24.

Міністр нагадав, що НАТО є не тільки військовим об'єднанням, але займається також економікою та гуманітарними питаннями.

"Ми про це часто забуваємо. Ми говоримо, шукаємо співпраці в питаннях гуманітарного розмінування, перебудови наших ветеранів - 400 тис. ветеранів пройшли через війну", - заявив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО відповіли Зеленському на його вимоги

Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з лідером Литви Гітанасом Науседою у Вільнюсі заявив, що хотів би отримати конкретний перелік реформ, які потрібні для вступу України в НАТО. Набуття Україною повноправного членства в Європейському Союзі й НАТО - це насамперед геополітичне рішення й тільки потім питання реформ.

Зараз ви читаєте новину «Назвали терміни вступу України до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути