середа, 14 квітня 2021 23:35

Назвали основні завдання Росії для стягування військ до українського кордону

Назвали основні завдання Росії для стягування військ до українського кордону
Росія готується до наступу на Україну. Фото: Укрінформ

Назвали 4 можливі завдання Російської Федерації, для яких вона стягує свої війська до українського кордону.

1-ю метою є демонстрація сили Росії для збільшення тиску на Україну, щоб уповільнити внутрішні позитивні трансформації й перешкоджання реалізації українських євроатлантичних прагнень, розповів міністр оборони України Андрій Таран під час засідання підкомітету Європарламенту з питань безпеки та оборони.

2-ю метою стягування російських військ до українських кордонів може бути підготування до проведення наступальної операції регулярними силами Росії з кримського напрямку, щоб розв'язувати проблему водопостачання для окупованого півострова.

3-ю метою може бути провокація за грузинським сценарієм.

"Коли приводом для силового розширення окупованих територій Донецької та Луганської областей може бути звинувачення української сторони в порушенні режиму припинення вогню", - підкреслив він.

4-ю метою, на його думку, є відповідь Росії на проведення навчань Defender Europe-2021 й одночасно підготовкою до російських навчань "Захід-2021".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна візьме участь у навчаннях НАТО

Уперше з часів розпаду СРСР зафіксували розгортання поблизу українських кордонів передових командних пунктів і розгалуженої системи управління військами Росії. Така концентрація російських військ на півночі, сході й півдні України загрожує не тільки безпеці України, а і стабільності в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Назвали основні завдання Росії для стягування військ до українського кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути