четвер, 26 вересня 2019 04:52

Назвали етапи реформування Генпрокуратури

Назвали етапи реформування Генпрокуратури
В Україні розпочинається реформа ГПУ. Фото: Сегодня

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив про запуск реформування Генпрокуратури, після того як вступив в силу відповідний законопроект №1032.

В рамках реформування ГПУ пройде процес атестації для діючих прокурорів, який повинен завершитися до 1 вересня 2020 року, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Мета реформи - нові стандарти роботи прокурорів, які відповідають очікуванням суспільства, бізнесу та інвесторів. Спочатку відбудеться атестація, і всі діючі прокурори, які пройдуть оцінки за критеріями професіоналізму, продовжать працювати в нових органах прокуратури. Процес атестації має бути завершено до 1 вересня 2020 року ", - повідомив Рябошапка.

Атестація буде складатися з трьох етапів - двох іспитів і співбесіди. До кожного наступного етапу будуть допускатися прокурори, які пройшли попередній етап. Комісії будуть складатися з представників, делегованих міжнародними організаціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спочатку ми всіх звільнимо" — Чумак про зміни у Генпрокуратурі

Згідно закону, Генеральну прокуратуру перейменують на Офіс генпрокурора, регіональну прокуратуру на обласну, місцеву - на окружну. Військової прокуратури не буде. Генпрокурор має право створювати спеціалізовані підрозділи при необхідності.

Зараз ви читаєте новину «Назвали етапи реформування Генпрокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути