субота, 21 серпня 2021 02:53

Призначили керівника новоствореного Бюро економічної безпеки

Призначили керівника новоствореного Бюро економічної безпеки
Мельника призначили головою Бюро економічної безпеки. Фото: Українські новини

Кабмін призначив голову Державної фіскальної служби Вадима Мельника керівником Бюро економічної безпеки, яке створили на заміну податкової міліції.

В конкурсі на голову БЕБ було 48 претендентів, На першому етапі відсіяли 36 кандидатів, серед них - колишнього міністра та секретаря РНБО Олександра Данилюка, повідомляє "Ліга.нет" з посиланням на одного з міністрів, нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк, та депутат "ЄС" Олексій Гончаренко.

На другому етапі конкурсу відсіяли ще 9 кандидатів. 13 серпня до наступного етапу конкурсу на голову БЕБ відібрали екснардепа "Партії Регіонів", чинного члена Ради НБУ Василя Горбаля, чинного главу ДФС Вадима Мельника та прокурора Аттілу Ковчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кузня на Рибальському" звинуватила у маніпуляціях в.о. директора ДБР

Бюро економічної безпеки (БЕБ) - нова державна структура, яка сконцентрує на собі функції всіх силових органів, які раніше займалися злочинами в сфері економіки і фінансів.

Полковник податкової міліції Вадим Мельник очолював слідче управління ДФС у 2014-2016 роках, а до цього працював на різних посадах у структурі податкової міліції. Очолює ДФС з кінця 2020 року. Призначений на посаду Кабміном без конкурсу - шляхом укладання контракту на період дії карантину.

Зараз ви читаєте новину «Призначили керівника новоствореного Бюро економічної безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути