пʼятниця, 20 серпня 2021 15:04

"Кузня на Рибальському" звинуватила у маніпуляціях в.о. директора ДБР

"Кузня на Рибальському" звинуватила у маніпуляціях в.о. директора ДБР

Підприємство "Кузня на Рибальському", проти керівництва якого ведеться розслідування щодо постачання Міноборони військових катерів, заявило про маніпуляції з боку керівництва Державного бюро розслідувань.

У заяві на сайті "Кузні" йдеться, що в. о. директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов в ефірі телеканалу ДОМ "неодноразово відверто маніпулював інформацією про броньовані десантно-штурмові катери класу "Кентавр".

"По-перше, коли заявив що "спочатку держзамовлення повинно було виконувати держпідприємство, але в підсумку контракт був укладений з приватним ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському"". Єдине держпідприємство, яке могло бути задіяне в проєкті – "Дослідно-конструкторський центр кораблебудування" (місто Миколаїв) не має потужностей для будівництва катерів, та не могло виконувати держзамовлення", – зазначили у заяві.

"Кузня" стверджує, що також була маніпуляція в заяві про те, що проєкт ініціативно за свої кошти розробило державне конструкторське бюро, яке розташовано у Миколаєві. За словами представників підприємства, в.о. глави ДБР не повідомив, що так само свій проєкт за свої кошти розробило ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському".

Також підприємство спростувало заяву Сухачова про те, що при проведенні державних випробувань в одного з кораблів було загоряння двигуна.

Завод також заявив, що у твердженні про невідповідність технічним потужностям, показникам і вимогам Міноборони Сухачов не назвав вплив на затримку фактів відмови постачальників поставляти спеціалізоване обладнання, та не призначення МО державних випробувань більше двох з половиною років.

Підприємство вважає ці заяви тиском та переслідуванням і попереджає, що залишає за собою право подати до суду проти в.о. директора Державного бюро розслідування за маніпуляції, які завдають репутаційної шкоди українському оборонному підприємству.

Нагадаємо, 7 липня суд арештував голову правління "Кузні на Рибальському". Застава – 443 млн грн.

2 серпня у Апеляційному суді Києва відбулося засідання у справі голови правління заводу "Кузня на Рибальському" Валерія Шандри. Судді змінили перший запобіжний захід.

У результаті суд постановив застосувати до Шандри такий запобіжний захід: арешт або заставу у розмірі 50 млн грн. Перебування під вартою подовжили до 2 вересня.

2 липня слідчі Держбюро розслідувань оголосили підозру трьом колишнім посадовим особам Міністерства оборони та голові правління ПрАТ "Кузня на Рибальському" у межах розслідування справи щодо закупівлі військової техніки низької якості. За інформацією слідства, державі було завдано збитків на більш як 475 млн грн.

Дії експосадовців Міноборони були кваліфіковані як умисне вчинення військовою службовою особою в умовах особливого періоду дій, які явно виходять за межі наданих прав та повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до 10 років.

Дії голови правління ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському"" Шандри кваліфікували як підбурювання до злочину.

Зараз ви читаєте новину «"Кузня на Рибальському" звинуватила у маніпуляціях в.о. директора ДБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути