понеділок, 15 липня 2019 13:26

НАЗК знайшло порушення у звітах усіх парламентських партій

НАЗК знайшло порушення у звітах усіх парламентських партій
НАЗК проаналізувало звіти партій

Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло порушення у звітах усіх парламентських партій. Ідеться про звіти щодо майна, доходів, витрат і фінансових зобов'язань за січень-березень 2019-го.

Результати перевірки звітів НАЗК оприлюднило 15 липня.

Партії порушили порядок подання звіту та порядок надання або отримання внеску на свою підтримку.

"У звітах усіх парламентських партій виявлені факти здійснення внесків особами з непогашеним податковим боргом, що заборонено законом. Крім цього, у звітах "Радикальної партії Олега Ляшка" та партії "Опозиційна платформа – За життя" зафіксовані порушення порядку подання звіту партії. Зазначені порушення є підставою для складання адмінпротоколів", – зазначила членкиня НАЗК, координаторка напряму запобігання політичній корупції Наталія Корчак.

Порушення виявили у всіх парламентських партій - БПП "Солідарності", "Опоблоку", "Самопомочі", "Народного фронту", "Батьківщини", "Радикальної партії Ляшка". Також у звіті "Опозиційної платформи — За життя", представники якої входять до парламентської фракції "Опоблоку".

Усього порушення знайшли у звітах 53 політичних партій, зокрема у партії Надії Савченко, "Аграрної партії України", "Свободи", "Сили людей" та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидат від партії кума Путіна годував виборців морозивом

За даними руху "ЧЕСНО", політичні партії зібрали на виборчу кампанію понад 568 млн грн, а витратили – 506 млн грн. Найбільше коштів на рахунок виборчого фонду зібрала "Радикальна партія Олега Ляшка" - 98,2 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «НАЗК знайшло порушення у звітах усіх парламентських партій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути