середа, 07 жовтня 2020 10:33

НАЗК почало перевірку декларації Киви, який заробив мільйон на ямі

НАЗК почало перевірку декларації Киви, який заробив мільйон на ямі
За даними з декларації Киви, на здаванні в оренду жомової ями він заробив 1,2 млн грн. Фото: ТСН

Національне агентство з питань запобігання корупції перевірятиме декларацію народного депутата фракції "Опозиційна платформа — За життя" Іллі Киви, в якого знайшли 1,2 млн грн доходів із жомової ями та незадекларовану квартиру. Про це повідомили у пресслужбі НАЗК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК викликає Киву для надання пояснень

Крім Киви, перевірять декларації ще 6 посадових осіб, зокрема депутатів місцевих рад та начальника Департаменту кіберполіції Національної поліції Олександра Гринчака. Перевірки робитимуть за результатами моніторингу способу життя.

У НАЗК відзначили, що моніторинг способу життя почався на підставі звернень громадян, а також матеріалів у ЗМІ.

"Ми вдячні громадянам і журналістам за бажання бути частиною подолання корупції в Україні. Сподіваємося, що наша робота щодо їхніх запитів спонукатиме все більше українців не бути байдужими до можливих випадків недекларування майна і повідомляти про них державним органам", – сказав голова НАЗК Олександр Новіков.

Журналісти-розслідувачі програми "Наші гроші" розповіли про те, що нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива не задекларував квартири, в якій живе, пересувається по місту на автомобілі з неіснуючими номерами і отримує понад мільйон на рік від оренди жомової ями, порослої бур'яном.

18 серпня поліція Києва відкрила провадження через невиконання рішення суду нардепом Іллєю Кивою щодо наклепу на вбиту активістку Катерину Гандзюк.

Зараз ви читаєте новину «НАЗК почало перевірку декларації Киви, який заробив мільйон на ямі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути