Ексклюзиви
середа, 18 жовтня 2023 05:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Наявність у України далекобійних ракет ATACMS сильно змінить ситуацію в війні - ISW

Наявність у України далекобійних ракет ATACMS сильно змінить ситуацію в війні - ISW
В Інституті вивчення війни повідомили, як ракети ATACMS вплинуть на поле бою. Фото: Мілітарний

Наявність ракет ATACMS може значно вплинути на ситуацію на полі бою.

Росії доведеться адаптуватися до принципів використання авіації для протистояння новій зброї, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Удари України по аеродромах на окупованих територіях (накшталт атаки по авіації в Бердянську та Луганську) змусять російське командування відвести частину літаків на аеродроми, розташовані далі від лінії фронту.

"Російські військові демонстрували, що вони можуть адаптуватися до нових ударних можливостей України - але лише після того, як зазнають початкових і значних втрат від українських можливостей, до яких російське командування реально повинно було бути готовим", - йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім прокоментував передачу Україні ракет ATACMS

Ймовірне розосередження російської авіації на аеродромах окупованої території України та передислокація авіаційних засобів далі від лінії фронту, ймовірно, порушить підтримку російською авіацією оборонних зусиль і локальних наступальних операцій, зазначають аналітики.

Прибуття ракет великої дальності ATACMS також становить значну загрозу для російських складів боєприпасів у тилових районах і, ймовірно, змусить російське командування вибирати між укріпленням існуючих складів або подальшим розосередженням складів по всій окупованій Україні, йдеться в дослідженні.

17 жовтня Управління стратегічних комунікацій ЗСУ повідомило про удари по аеродромах біля захопленого росіянами Бердянська Запорізької області і під тимчасово окупованим Луганськом. Було уражено гелікоптери та обладнання аеродромів.

Американське видання The Wall Street Journal повідомило, що українські воїни використали для ударів далекобійні ракети ATACMS.

Президент Володимир Зеленський подякував США за надані ракети.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував відео з першим запуском цих ракет.

Зараз ви читаєте новину «Наявність у України далекобійних ракет ATACMS сильно змінить ситуацію в війні - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути