неділя, 13 січня 2013 22:02

Навіть один випадок "кнопкодавства" мав би ставити під сумнів легітимність прийнятих рішень - нардеп

Навіть один випадок "кнопкодавства" мав би ставити під сумнів легітимність прийнятих рішень - нардеп
Володимир Яворівський. Фото: ukr.obozrevatel.com

Навіть за один випадок "кнопкодавства" голосування щодо призначення нового голови Нацбанку можна було б вважати нелегітимним.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Володимир Яворівський.

Коментуючи рішення Європейського суду з прав людини, за яким рішення щодо звільнення судді Олександра Волкова було визнано недійсним через те, що у Верховній Раді депутати при ухваленні рішення порушили норму про особисте голосування, нардеп підкреслив, що це може стати приводом для скасування і низки інших рішень, прийнятих завдяки "кнопкодавам".

Зокрема, за його словами, під сумнів підпадає і голосування за призначення нового голови Національного банку України Ігоря Соркіна, за що було проголосовано у п'ятницю, 11 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філенко про "кнопкодавство": "Ця хвороба українського парламентаризму має бути подолана"

"Навіть голосування за голову Нацбанку під сумнівом, - підкреслив він. - Я не можу сказати безперечно, що у більшості не було 226 голосів, можливо вони і було, але ця кількість була на дуже маленькій грані 225-227 депутатів", - наголосив нардеп.

Однак, на думку політика, головним є те що при голосуванні було помічено кілька випадків коли депутати голосували за відсутніх колег.

"Так на моїх очах депутат-регіонал проголосував своєю кнопкою, а потім кинувся і проголосував ще за одного депутата, якого не було на місці. Навіть якби це був один єдиний факт, навіть якби це був десь 234-й голос, за такої ситуації все рівно були б всі підстави визнати голосування за нового голову Нацбанку абсолютно нелегітимним", - підкреслив Яворівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов відхрещується від смс-ок "регіоналам"-кнопкодавам

Він додав: "І через це Національний банк може бути нелегітимним навіть на міжнародній арені. З ним ніхто б не мав мати справу. Тобто, це речі, які треба ставити на свої місця і ставити дуже серйозно".

Нардеп також висловив обурення з приводу того, що депутати у новому році пропрацювали тільки два дні і пішли на відпочинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіоналів" застукали на кнопкодавстві

"Дякувати Богу, ця бездарна сесія закінчилася. Вийшла певна аномалія — нова Верхвона Рада щойно вступила в свої права, попрацювала кілька робочих днів, при чому не повних, з перервами і раптом пішла на такі шикарні канікули відпочивати, бо мовляв вона дуже "стомилася". І це дуже поганий сигнал для цієї Верховної Ради, - наголосив він. - Вона б мусила прийняти зовсім інші рішення. Ніяких канікул не мало бути, адже є дуже багато проблем — Пенсійний кодекс треба змінювати, Податковий кодекс так само, треба  вирішувати безліч проблем".

Зараз ви читаєте новину «Навіть один випадок "кнопкодавства" мав би ставити під сумнів легітимність прийнятих рішень - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути