середа, 29 вересня 2010 13:31

НАТО кличе Україну до глобальної ПРО

НАТО кличе Україну до глобальної ПРО

НАТО готове залучити Україну, Росію та інші європейські країни до створення протиракетної оборони.

Про це в інтерв"ю агентству Інтерфакс-Україна сказав генсек НАТО Андреас Фог Расмуссен.

"Ми запросимо інших європейських партнерів, включаючи Україну, взяти в цьому участь, але ми будемо фокусуватися на Росії, тому що у нас вже існує співпраця у цій сфері, навіть були спільні навчання з Росією", - зауважив він.

Генсек НАТО зазначив, що до весни 2008 року НАТО виступало за те, що театр протиракетної оборони є протиракетної оборони, яка фокусується на захисті, військових підрозділів.

"Зараз ми вважаємо, що потрібно розширити цей театр протиракетної оборони для того, щоб він був протиракетної територіальної захистом, яка може захистити наше населення, а не тільки військові підрозділи і запросити до реалізації цього проекту наших європейських партнерів", - зазначив генсек альянсу.

Відповідаючи на питання про нової стратегічної концепції альянсу, яка буде розглядатися на саміті в Лісабоні в листопаді,. Расмуссен зазначив, що в стратегії буде підтверджено, що ключове завдання НАТО - колективний захист населення і територій.

"Але в той же час ми чітко скажемо, що якщо ми ефективно захищаємо наші народи, ми повинні поліпшити захисту з запрошенням до співпраці наші можливості з тим, щоб реагувати на нові загрози XXI століття, такі, як тероризм, кібернетичні атаки, ракетні атаки - і це лише кілька з загроз безпеки ", - сказав генсек альянсу.

Генсек також прогнозує, що лісабонський саміт Альянсу підтвердить політику "відкритих дверей".

Зараз ви читаєте новину «НАТО кличе Україну до глобальної ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути