вівторок, 04 серпня 2009 10:31

НАТО виключило Україну із переліку пріоритетних питань

НАТО виключило Україну із переліку пріоритетних питань

Політика НАТО щодо України з приходом нового генсека не зміниться.

Таку думку висловив директор з питань зовнішньої політики та оборони Центру європейських реформ Томас Валасек в інтерв"ю "Німецькій хвилі".

На його думку, має минути іще принаймні кілька років до того часу, коли відбудеться зміна ставлення керівництва НАТО до України.

І це лише у випадку проведення Києвом необхідних реформ.

Нині ж, за словами Валасека, новий генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен задоволений наявним "статус-кво".

"Тобто, НАТО залишається відкритим до членства як України, так і Грузії. Але на практиці, оскільки жодна з цих країн не втілила необхідних реформ, і також тому, що обидві країни є політично нестабільними, ніхто у НАТО не очікує швидкого їхнього входження до альянсу", - сказав експерт.

Нині, за словами Валасека, головна увага нового генсека альянсу зосереджена на питанні Афганістану та відносин між НАТО та Росією, а України у переліку пріоритетних питань більше немає.

"Буде невірним вважати, що альянс повільніше інтегрує Україну через те, що хоче відновити добрі стосунки із Москвою. Ці два питання є відокремленими", - вважає експерт.

Валасек наголосив, що усе нині залежить від Києва.

"Це все не через Росію, не через Афганістан, або ж через Обаму, це все через нестабільність в Україні, постійні зміни урядів та суперечки між президентом та прем"єр-міністром", - каже він.

І додає, що всі ці аспекти дуже заважають відстоювати свою позицію тим країнам, які є прибічниками входження України до НАТО.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «НАТО виключило Україну із переліку пріоритетних питань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути