середа, 16 серпня 2006 12:13

НАТО співпрацюватиме з Україною, незважаючи на позицію Януковича

 

Незважаючи на заяву прем"єра Віктора Януковича про необхідність призупинити ухвалення Плану дій щодо членства в НАТО через низьку інформованість населення, в альянсі як і раніше налаштовані на реалізацію практичної співпраці з Україною. Про це повідомили в Центрі інформації НАТО в Україні, пише "Комерсант-Україна".

Там також сказали, що керівництво альянсу взяло до відома намір Януковича перенести ухвалення Плану дій щодо членства в НАТО на невизначений час.

Водночас, на думку представника Центру, заява Януковича – "винятково його позиція".

Офіційні представники НАТО підтвердили, що "альянс готовий продовжити процес інтенсивного діалогу з питань набуття Україною членства в НАТО, а також реалізації практичної співпраці з усіх питань, включених до плану Україна-НАТО".

Водночас у Центрі інформації НАТО відзначили, що запрошення вступити в НАТО Україна може одержати тільки після успішного виконання плану дій.

- Україна сама повинна вирішувати, якою має бути її зовнішня політика. Що стосується інтеграції України в НАТО – двері альянсу будуть залишатися відкритими для країни, однак процес набуття членства в НАТО ґрунтується на реальних досягненнях, - сказали там.

Директор департаменту міжнародної співпраці Міністерства оборони Іван Андросенко також висловив упевненість, що стратегічний курс України на вступ у НАТО в зв"язку з приходом нового уряду не зміниться.

- Сьогодні ми продовжуємо працювати над реалізацією плану співпраці Україна-НАТО, і я не думаю, що він буде відкладений, – сказав він.

Після півторагодинної прес-конференції Януковича в четвер,10 серпня, прес-служба Кабміну поширила його заяву про те, що Київ відкладає ухвалення Плану дій щодо членства в НАТО до підвищення рівня інформованості населення про цю організацію, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «НАТО співпрацюватиме з Україною, незважаючи на позицію Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути