Ексклюзиви
вівторок, 31 серпня 2021 03:17

НАТО прокоментували можливість вступу до Альянсу країни, яка воює

НАТО прокоментували можливість вступу до Альянсу країни, яка воює
В НАТО повідомили гарну новину для України. Фото: Reuters

У статуті НАТО немає норми, яка б не дозволяла країні отримати членство під час війни на її території.

Україна має всі шанси стати членом НАТО незважаючи на російську агресію, заявив глава представництва НАТО в Україні Олександр Винников.

Країни-члени НАТО повинні бути впевненими, що вступ нової держави посилить безпеку Альянсу. Через це рішення про прийняття країн приймається колективно.

Альянс зацікавлений в тому, щоб агресія Росії залишалася червоною лінією для НАТО. Тому Україна повинна протистояти цій агресії. Звичайно, не без допомоги НАТО.

Після вторгнення Росії на територію України, Північноатлантичний альянс збільшив свою військову присутність в Чорному морі, кораблі НАТО заходять в українські порти, а наші військові беруть участь в міжнародних військових навчаннях. Зокрема представник альянсу зазначив Sea Breeze - 2 021.

"Нинішній Sea Breeze - найбільший в історії, в ньому взяли участь понад 30 країн. Все це - чіткі, конкретні кроки солідарності і підтримки, які ми плануємо продовжувати", - додав Винников.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: "Україна виступає за посилення присутності НАТО в Чорному морі"

Президент Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що Україна не підходить під вимоги членства в ЄС. "Вступ в ЄС має купу умов... Вам знадобиться 20 років роботи, поки ви дійдете до цієї готовності. Ви не підходите під вимоги членства в ЄС", - сказала Кальюлайд.

Зараз ви читаєте новину «НАТО прокоментували можливість вступу до Альянсу країни, яка воює». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути