середа, 08 червня 2011 16:18

НАТО не вимагає від України того, що сама Україна не обіцяла - експерт

НАТО не вимагає від України того, що сама Україна не обіцяла - експерт

Доповідь парламентської асамблеї НАТО не стала несподіваною для України.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав науковий директор Інститут Євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.

"Ця доповідь базується на вже озвучених попередніх висновках міжнародних організацій щодо розвитку демократичних процесів в Україні. Навряд чи можна говорити, що там щось принципово нове чи неочікуване", - зауважив експерт.

"НАТО лише підтверджує, що для цієї організації є важливим фактор дотримання демократії, громадянських свобод, верховенства права в кожній країні, яка прагне близьких відносин з Альянсом і з якими Альянс підтримує тісні взаємини. Якщо НАТО на це звертає увагу, значить, що на ці процеси просто не можна не зважати", - додав Олександр Сушко.

Також експерт зазначив, що не вважає таку доповідь втручанням у внутрішні справи країни:"Відносини між Україною та НАТО розвиваються в рамках річних національних програм. У них міститься перелік тих зобов'язань України щодо питань, про які і йдеться у доповіді. НАТО не вимагає в України нічого такого, чого сама Україна не обіцяла робити. Якщо подивитися річну програму на 2011 рік, нещодавно затверджену, а також попередню, - там містяться чіткі зобов'язання нашої держави. Якщо щось із цього не виконується чи не повністю виконується, є цілком законні підстави звертати на це увагу."

Експерт також підкреслив, що доповідь є лише думкою Парламентської асамблеї НАТО і не виражає позиції Альянсу.

Напередодні було оприлюднено доповідь Парламентської асамблеї НАТО стосовно ситуації в Україні. В ній, зокрема висловлюється стривоженість кримінальними справами проти представників опозиції. Крім того, представники Альянсу висловили занепокоєння діяльністю партії "Свобода". 

Зараз ви читаєте новину «НАТО не вимагає від України того, що сама Україна не обіцяла - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути