субота, 03 липня 2010 20:18

НАТО - формула модернізації України - Карасьов

НАТО - формула модернізації України - Карасьов
Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 53 роки, прокоментував Gazeta.ua відмову України від вступу в НАТО.
"Євроатлантична інтеграція - це формула європеїзації України, тому відмовлятися від положення про євроатлантичну інтеграцію - фактично всупереч будь-яким заявам, які будуть лунати з боку дипломатів, політиків - це відмова від європеїзації України".

Політолог не заперечує, що навіть не будучи членом НАТО, Україна може вступити в ЄС.

"Теоретично це можливо. Є країни , які не є членами Альянсу, але є членами ЄС. І навпаки, є країни, які не входять в ЄС, але є членами НАТО. Наприклад, Норвегія, Туреччина.
Та це не стосується України, тому що якщо б Україна була в Європі, не в географічній, а в гуманітарно-політичній, економіко-політичній, тоді можна було б сказати, що Україна є європейською країною і їй не потрібно вступати до НАТО. Наприклад, Фінляндія так робить, Австрія, які не є членами НАТО, але є членами ЄС. Але ж це європейські країни. Вони інтегровані в Захід і економічно, і політично, і морально, а не тільки географічно. Тому для них питання НАТО - це питання тільки воєнної безпеки, тільки стандартів оборонного сектору Україну не варто порівнювати саме з такими країнами".

Вадим Карасьов наголосив, що для України питання євроатлантичної інтеграції є доволі вагомим.

"Для України вступ до НАТО це не стільки питання військової безпеки, не стільки питання оборонного сектору. Це питання як стати європейською країною. З військово-політичної, політико - економічної, моральної, соціальної точки зору. Тому що євроатлантична інтеграція - це те, що робить Україну сучасною . Це її формула модернізації", - наголосив політолог.
Зараз ви читаєте новину «НАТО - формула модернізації України - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути