Ексклюзиви
четвер, 25 травня 2017 19:48

Наступником Порошенка може бути хтось із його найближчого оточення

Наступником Порошенка може бути хтось із його найближчого оточення
Порошенко може готувати собі наступника. Це може бути Юрій Луценко. Фото: liga.net

Якщо відбудуться дострокові вибори, Порошенко може готувати собі наступника. Наприклад, Юрія Луценка.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Михайло Басараб.

Якщо Порошенко і наважиться піти на вибори, то вибере такий момент і обставини, коли матиме високий шанс зберегти посаду. Поки має занизькі рейтинги. З іншого боку, може готувати собі заступника. Наприклад, Юрія Луценка. Це наслідок його політики. Адже усі позитивні зміни, які маємо в Україні – це результат спільних зусиль громадянського суспільства, урядів, парламенту і президента. Але не його особисто. Хоча усі зрушення Порошенко заносить у свій актив. Та вони могли б бути масштабнішими, була б його політична воля. Хоча він і не найгірший з можливих лідерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він обіцяв казна-що" – експерт прокоментував три роки президентства Порошенка

За три роки президенства, Петро Порошенко так і не зміг побороти корупцію, покарати режим Януковича і його поплічників та дати відсіч російській агресії. Саме цього від нього чекали виборці, вважає експерт:

"Рівень корупції досі залишається високим. Антикорупційну реформу підмінили створенням нових антикорупційних інституцій. Як результат, чвари між відомствами і майже нульовий результат. Позиція влади щодо російського вторгнення і Володимира Путіна непослідовна. А Мінські домовленості передбачають поступки Росії і її маріонеткам. Говорячи про їх безальтернативність, Порошенко погоджується з тим, що конфлікт на Донбасі внутрішній. Його прорахунком є і толерування злочинного угруповування Януковича".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2016-й в обіцянках Порошенка: безвіз, суд над Януковичем, повернути Донбас і Крим

Сьогодні виповнюється три роки, як президентом став Петро Порошенко.

У передвиборчій програмі разом з обіцянками під час інавгураційної промови 7 червня 2014 року та виступі на прес-конференції "Стратегія-2020" 25 вересня 2014-го президент дав 32 обіцянки. Усього, за інформацією порталу "Слово і діло", Порошенко протягом свого президенства сказав 254 обіцянки.

За час президенства зміг позбавити суддів абсолютного імунітету, відкрив доступ до статків можновладців, збільшив контрактну армію. Також домігся рішення про безвізовий режим для України. Зменшив і залежність від російського газу.

Та не зміг, як обіцяв, зробити 10 гривень за долар, енергонезалежність за 2 роки, досі не запроваджений закон про вибори за відкритими списками. Порошенко також не продав свою компанію "Roshen". Не зміг повернути Крим, зупинити АТО та розслідувати справи Майдану.

Зараз ви читаєте новину «Наступником Порошенка може бути хтось із його найближчого оточення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути