четвер, 24 листопада 2011 13:23

"Наступна Верховна Рада буде недолуга й відірвана від запитів суспільства"

"Наступна Верховна Рада буде недолуга й відірвана від запитів суспільства"

Ухваленим виборчим законом "регіонали" двічі переграли опозицію. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політолог Вадим Карасьов.

Верховна Рада ухвалила закон про вибори народних депутатів, які відбудуться у жовтні 2012 року. Наступний парламент обиратимуть за змішаною системою – 225 депутатів за партійними списками й стільки ж – у мажоритарних округах.

Партії долатимуть п'ятивідсотковий бар'єр голосів виборців. Участь блоків політичних партій у виборах не передбачена. Кандидат у нардепи може висуватися за списком політичної партії й одночасно в одномандатному окрузі. У бюлетенях для голосування не буде графи "проти всіх"

"Наступна Верховна Рада буде недолуга й відірвана від запитів суспільства. Уже зараз країна й політики, які домовилися за її спиною прийняти закон про вибори під себе, живуть окремо. Буде така сама Верховна Рада, як і сьогодні. Тільки без "Нашої України" й комуністів. Залишаться Партія регіонів, "Батьківщина" без Юлії Тимошенко, "Фронт змін", - наголосив Карасьов.

За словами політолога, ухваленим виборчим законом "регіонали" двічі переграли опозицію: "Провели всі свої принципові положення й нацькували одну частину опозиції на другу. Партії Олега Тягнибока, Віталія Кличка й інші молоді політичні сили боротимуться з Арсенієм Яценюком та "Батьківщиною".

"І основна конкуренція буде не між суспільством та владою, не між країною й політиками, які вже давно не служать їй, а всередині опозиції. Вони відбиратимуть голоси одне в одного", - підкреслив він.

Карасьов зауважив, що на майбутніх виборах у Партії регіонів конкурентів не буде.

"Вона легко виграє вибори, "домалює" собі голоси, бо багато людей не прийдуть голосувати. Візьме більшість мандатів у мажоритарних округах. А де не зможе перемогти – зашле "незалежних" кандидатів, які потім пристануть до неї. Так само легко створить більшість. А країна залишиться із застарілим, нездатним і недовговічним парламентом", - наголосив політолог.

Якими майбутні вибори стануть для українців Вадим Карасьов розповідає у новому номері журналу "Країна" № 45 (98) за 25 листопада 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Наступна Верховна Рада буде недолуга й відірвана від запитів суспільства"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути