Ексклюзиви
вівторок, 29 березня 2022 21:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Наступ Росії на Київ провалився, білорусів втягувати бояться – Арестович

Наступ Росії на Київ провалився, білорусів втягувати бояться – Арестович
Радник голови Офіса президента Олексій Арестович вважає, що плани Кремля провалилися. Фото: facebook.com/alexey.arestovich

Наступ ворожих військ РФ на Харківську, Київську та Сумську області був провальним. Залучати до війни білорусів Росія боїться, оскільки ті перейдуть на бік ЗСУ.

У цьому запевняє радник голови Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю DW.

"Наразі вони зосередять зусилля на зоні Операції об'єднаних сил, там може бути для нас досить боляче, і на утриманні півдня України – про наступ там вже не йдеться. Вони хочуть утримати Херсон. Зазначу, що спочатку російські війська наступали одразу на семи-восьми оперативних напрямках. Зараз лишилося два. Наші сили вже звільняють Сумську область, частину Харківської та Київської. Звідти виходять російські колони. Це для них провал", - наголосив він.

Зміна цілей країни-загарбниці свідчить, що плани Кремля повністю провалилися, каже Арестович. Також радник голови ОП назвав ще одну ознаку того, що росіяни провалилися у веденні війни проти України.

"Це те, що вони (РФ. - Gazeta.ua) на другий день "операції" попросили про переговори. Це безпрецедентний випадок у світовій військовій історії, тому що не було такого, щоб нападник на другий день просив про переговори. Це означає, що спочатку в них усе пішло не так", - сказав Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деескалація бойових дій біля Києва та Чернігова не означає припинення вогню - Мединський

Ймовірність вступу військ Білорусі він називає "дуже невисокою".

"Відхід російських військ із півночі України демонструє, що вони зрозуміли, що вмовити Лукашенка не вдасться. Я його розумію. Вони мають дані власного соцопитування, яке показує, що більшість білоруських військових категорично негативно ставляться до такої перспективи. Жоден диктатор світу не відправить війська в такому стані - просто тому, що вони проти нього повернуть зброю або встануть на наш бік.

Замість потужної білоруської операції у районі Києва буде перехід білоруської армії на наш бік та буде потужна операція у напрямку Мінська. Вони це цілком розуміють та бояться. Заява Міноборони РФ про те, що вони начебто не хотіли брати великі українські міста, а відбиватимуть Донбас, показує, що вони чітко для себе з'ясували, що білоруси воювати не підуть", - зазначив Арестович.

Росіяни не зможуть місяцями утримувати захоплену українську територію. Арестович вважає, що наприкінці квітня можна буде поступово повертатися до Києва.

Зараз ви читаєте новину «Наступ Росії на Київ провалився, білорусів втягувати бояться – Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути