Ексклюзиви
субота, 15 грудня 2018 19:48

Насіров не збирається йти з політики - експерт

Насіров не збирається йти з політики - експерт
Насірову інкримінують зловживання владою і службовим становищем, що завдало збитків державі в 2 млрд грн. Фото: informator.news

Підозрюваний у зловживанні службовим становищем екс-глава ДФС Роман Насіров намагатиметься вибити собі місце в політиці.

Про це сказав політичний експерт Олександр Палій в ефірі "112 Україна".

"Заяви про балотування у президенти і бажання відновитися на роботі - це стратегія Насірова в його захисті стосовно обвинувачень, які йому висунули. Стратегія логічна з точки зору піару та комунікації. Таким чином він розпорошує увагу до конкретної справи на низку інших справ. У кінцевому рахунку основний зміст обвинувачень просто губиться на цьому тлі", - зазначив експерт.

Він наголосив, що уряд не збирається відновлювати Насірова на посаді.

"Останнє, що сьогодні потрібно уряду з точки зору авторитету влади, це поява в його структурах таких діячів, як Насіров. Перспектив у плані працевлаштування [в ДФС] у нього нема. Але він буде роздувати всю цю історію для того, щоб посилити свої позиції в суді і через деякий час повернутися в іншій іпостасі в українську політику. Очевидно, що він нікуди з неї йти не збирається", - сказав Палій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернення Насірова в ДФС - це "подарунок" Порошенка Гройсману - експерт

11 грудня Окружний адмінсуд Києва поновив Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби та постановив компенсувати йому суму зарплати за період "вимушеного прогулу".

Насіров заявив, що планує знову очолювати ДФС.

Кабмін звільнив Насірова 31 січня. Суд відсторонив його від посади ще у березні 2017-го. Його звинувачують у зловживанні службовим становищем і службовому підробленні.

Слідство вважає, що він протягом 2015-2016-х, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку виносити безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Зараз ви читаєте новину «Насіров не збирається йти з політики - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути