Ексклюзиви
середа, 01 лютого 2012 11:38

"Наша Україна" закликала рятувати храми від "прихватизації" Московським патріархатом

"Наша Україна" закликала рятувати храми від "прихватизації" Московським патріархатом

Від "прихватизації" ключових економічних активів влада переходить до розпродажу таких безцінних пам'яток національної культури, як Києво-Печерська лавра, Почаївська лавра та Богоявленський монастир.

Про це заявила політична партія "Наша Україна", передає її прес-служба.

За словами нашоукраїнців, на це спрямований законопроект від Партії регіонів №9690, який надає уряду право передавати об'єкти культурної спадщини у безоплатне користування або у власність релігійним організаціям, чого раніше законом України "Про охорону культурної спадщини" не передбачалось.

Цим же законопроектом пропонується вилучити із "Переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації", три великих об'єкти, які зараз перебувають в користуванні православної церкви Московського патріархату: Києво-Печерську лавру, Почаївську лавру і Богоявленський монастир (м. Кременець).

"Законодавчі ініціативи регіоналів, поряд з одночасною зміною керівників ключових національних музеїв та історико-культурних заповідників, вказують на те, що влада запланувала масштабну прихватизацію української культури та передачу пам'яток національного значення в конфесійні та приватні руки", - заявили у "Нашій Україні".

Запропоновані законопроектом зміни, на переконання політиків, фактично легалізують передачу головних православних храмів у власність Московського патріархату, прямо порушують конституційний принцип рівності громадян перед законом незалежно від релігійних переконань.

Як наслідок, "Наша Україна" переконана, що цей законопроект має бути знятий з розгляду парламенту, і закликала всі патріотичні парламентські та позапарламентські політичні сили спільно добиватися його відхилення.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" закликала рятувати храми від "прихватизації" Московським патріархатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути