середа, 02 листопада 2011 13:21

"Наша Україна" вимагає від Януковича виконати обіцянку щодо виборів

"Наша Україна" вимагає від Януковича виконати обіцянку щодо виборів

"Наша Україна" наполягає провести вибори до нового парламенту в 2012 році за системою відкритих регіональних виборчих списків.

"За такою системою громадянин голосує за конкретну партію в масштабах країни і персонально за конкретного політика, якого висуває партія в регіоні на місцях. Таким чином, громадянин не лише віддає перевагу тій чи іншій політичній силі, але й формує її представництво у Верховній Раді", - йдеться у заяві, оприлюдненій прес-службою партії.

Саме цю систему виборів, яка успішно діє в європейських країнах, зокрема в Польщі, рекомендують запровадити Венеціанська Комісія Ради Європи та Організація з безпеки та співробітництва в Європі, наголошують у "Нашій Україні".

Система відкритих регіональних списків передбачає подвійну персональну та політичну відповідальність депутатів перед виборцями. Її прийняття означає реальне народовладдя в країні, повноцінне регіональне представництво та посилення контролю громадян за діями влади.

Крім того, у політсилі наголошують, що запровадження виборчої системи відкритих списків є передвиборчим зобов'язанням і президента Віктора Януковича, і парламентських фракцій Партії регіонів, Блоку Юлії Тимошенко та Блоку" Наша Україна – Народна Самооборона".

"Ми закликаємо всіх народних депутатів - від влади і опозиції - виконати своє зобов'язання перед людьми та підтримати законопроект № 9265-2, що передбачає відкриті виборчі списки та повною мірою відповідає рекомендаціям Венеціанської комісії", - йдеться у заяві "Нашої України".

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" вимагає від Януковича виконати обіцянку щодо виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути