вівторок, 13 жовтня 2020 17:16

"Наш пародійний президент вирішив стати президентом-баши... Ростов стає ближчим" - соцмережі реагують на опитування Зеленського

"Наш пародійний президент вирішив стати президентом-баши... Ростов стає ближчим" - соцмережі реагують на опитування Зеленського
Опитування Зеленського вважають узурпацією влади. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський анонсував проведення мініреферендуму в день виборів 25 жовтня. Воно складатиметься з п'яти запитань, які зараз активно обговорюють у суспільстві. Однак які саме будуть запитання - невідомо.

Зеленський переконує, що хоче знати думку українців щодо цих запитань і вже, опираючись на відповіді суспільства, ухвалюватимуть рішення. Він переконаний, що таким чином втілюватимуть ідею народовладдя, з якою він ішов у президенти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі президента прокоментували ініціативу зі всеукраїнським опитуванням

Gazeta.ua зібрала реакцію соцмереж на заяву глави держави.

Дмитро Корнійчук, політолог:

"І знову Зеленський тримає українців за повних лохів. Оскільки опитування (яке торкнеться і Донбасу) - це не референдум. І не має юридичної сили. Тобто під виглядом опитування влада імітуватиме "почути кожного", щоб запитати соціальну пару невдоволення Зеленським, який плює на думку народу. А потім це "опитування" спустять в унітаз. Адже це ж не референдум, результати якого зобов'язані юридично втілити в життя. Ви тільки подивіться на цих "геніїв політтехнологій" на Банковій. Які на чолі з Єрмаком "впарили" Зеленському це опитування. Розповідаючи байки, що це підвищить йому рейтинг і явку "зеленого" електорату. Ну а самі просто вкрадуть на опитуванні гроші".

Сергій Таран, політолог:

Борислав Береза, екснардеп:

"Може, він хоче запитати народ про те, чи підтримують вони його переїзд на держдачу? А може, він хоче запитати, як вони ставляться до того, що Зеленський привів в ВР моносброд ыз насильника Іванісова, що продає правки, і Юрченка, який бажає свій "шматок пирога", брехучого Арахамію й іншу прислугу? Або він хоче дізнатися про те, як народ ставиться, що він розставляє на державні посади своїх друзів, співробітників, партнерів по бізнесу і тих, кого йому дають олігархи? Ні, ні і ще раз ні. Він у народу навіть не хоче запитати, чи сподобався йому фільм "Земляни". Але щось підказує мені, що він хоче поставити ті запитання, які написали в Кремлі і передали через Єрмака. Нехай запитує. І заодно дізнається у втікача, але легітимного любителя страусів, як найшвидше дістатися до Ростова. Тому що може скоро знадобитися".

Роман Лозинський, нардеп від партії "Голос" :

Володимир В'ятрович, нардеп від фракції "ЄС" :

Андрій Іллєнко, заступник голови ВО "Свобода" :

Тарас Березовець, політтехнолог :

"Йому мало було незаконного розпуску Ради 8-го скликання і втручання в роботу антикорупційних органів. Йому мало було доведення до відставки незалежного голови Нацбанку і переїзду в державну резиденцію, яку він збирався продати. Йому мало було розпилу антикоронавірусного фонду в інтересах його дружків. Йому мало було переслідування опозиції і волонтерів за надуманими звинуваченнями. Йому мало було тиску на незалежні телеканали. Тепер за 12 днів до виборів він хоче провести не прописане в жодному законі "опитування" по 5 питань, яких він ще навіть не сформулював. "Опитування", де він хоче поставити 5 запитань, які потрібні йому у вигляді технології, щоб спробувати запобігти неминучому фіаско його партії на місцевих виборах, які обнулять його легітимність. І після цього він хоче, щоб його вважали президентом країни, а не людиною, яка послідовно руйнує всі державні інститути?!".

Сергій Гришин, журналіст:

"Я, як і багато хто з вас, подивився відео Зеленського і трохи офігів. Почав думати, згідно з яким законом, за які кошти друкувати ці питання? Хто і за які гроші їх опрацьовуватиме? Пройшла година. І тепер я думаю, він же нічого не сказав, що будуть якісь бюлетені, що треба буде якось голосувати за ці питання. Тобто виходить, ми самі собі це придумали? Що буде якійсь "референдум", який вирішили вкрутити в день голосування. Це технологія, розрахована на наші емоції".

Президент Володимир Зеленський оголосив про проведення в Україні всенародного опитування. Воно відбудеться 25 жовтня - у день голосування на місцевих виборах.

Перше запитання, яке Зеленський виносить на всеукраїнське опитування в день місцевих виборів, буде озвучене у середу, 14 жовтня. Голосування проводитиметься волонтерами в окремі урни. Про це повідомив колишній депутат Сергій Лещенко на своєму Telegram-каналі.

Зараз ви читаєте новину «"Наш пародійний президент вирішив стати президентом-баши... Ростов стає ближчим" - соцмережі реагують на опитування Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути