вівторок, 06 вересня 2022 00:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Народні Байрактари" вже приїхали в Україну

"Народні Байрактари" вже приїхали в Україну
Байрактари, на які збирав Притула, вже в Україні. Фото: Anadolu Agency

Три безпілотники Bayraktar TB2 вже прибули в нашу країну.

Турецька компанія хотіла підтримати акцію зі збору коштів на безпілотники та вирішила не брати за них гроші і безкоштовно подарувала Україні, заявив гендиректор Baykar Makina Халук Байрактар, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донати в дії: в Україні вперше назбирали на гелікоптер

"Ми поставили в Україну Bayraktar з литовської акції і вже поставили три безпілотники Bayraktar з акції Притули. Вони вже в Україні", – сказав Байрактар.

Голова Baykar наголосив, що Туреччина підтримує суверенітет України, бажає українцям миру та поважає боротьбу українського народу проти агресії Росії.

Сергій Притула разом з українським блогером Ігорем Лаченковим зібрали 600 млн грн на безпілотники Байрактар за три дні. Метою кампанії було за тиждень зібрати на три Байрактари, а українці за три дні зібрали на чотири.

Після цього компанія-виробник безпілотників Baykar повідомила, що не прийматиме оплату за ТВ2 і безкоштовно відправить три Байрактари на український фронт.

Фонд Сергія Притули купив на гроші, зібрані в рамках проєкту Народний Байрактар, супутник компанії ICEYE. Компанія надасть Міноборони України повний доступ до всіх можливостей одного зі своїх супутників, який перебуває на орбіті в цьому регіоні. Також Україна отримає доступ до сузір'я SAR-супутників.

Зараз ви читаєте новину «"Народні Байрактари" вже приїхали в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути