пʼятниця, 12 серпня 2011 13:05

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Народ - за Юлю!": Під Апеляційним судом вимагали звільнити Тимошенко
17

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

В Апеляційному суді Києва сьогодні почали розглядати апеляцію адвоката Юлії Тимошенко Юрія Сухова. Він вимагає змінити запобіжний захід для підзахисної з утримання під вартою на підписку про невиїзд.

Операторів і фотографів не пустили далі рамки металошукача в холі суду. До зали суду потрапило близько 20 журналістів друкованих ЗМІ. Іншим пояснили, що "в залі немає місць".

На початку засідання судді передали звернення від 11 телеканалів з проханням допустити до зали операторів і фотографів. Суддя Ольга Єфімова відмовила у фото- та відеозйомці, дозволивши аудіозапис

Самої Тимошенко на суді не було. Її заяву щодо присутності на судовому засіданні суддя Єфімова не задовольнила. Пояснила, що "на попередньому розгляді справи обов'язкова тільки участь прокурора. Інші учасники процесу можуть бути викликані, але їх участь не є обов'язковою".

Скаргу на незаконний арешт, подану адвокатом Суховим і Тимошенко, суддя відмовилася розглядати до розгляду справи по суті, оскільки відповідно до норм чинного Кримінально-процесуального кодексу, постанова Печерського районного суду Києва про зміну екс-прем'єру запобіжного заходу оскарженню не підлягає.

Під стінами суду пройшов мітинг. Близько 70 учасників з транспарантами "Ні політичним репресіям" вимагали звільнення Тимошенко. Після закінчення засідання частина мітингувальників направилася до Лук'янівського СІЗО, аби висловити свою підтримку лідерці "Батьківщини", яку там утримують. Інша частина відправилася до Печерського райсуду, де встановлені намети-громадські приймальні нардепів.

Зараз ви читаєте новину «"Народ - за Юлю!": Під Апеляційним судом вимагали звільнити Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути