Ексклюзиви
субота, 13 жовтня 2012 07:48

"Народ уже втомився обирати між гіршим і ще гіршим – між малим та великим злом"

"Народ уже втомився обирати між гіршим і ще гіршим – між малим та великим злом"
За словами Вадима Карасьова, українці не бачать принципової різниці між владою та опозицією Фото: polemika.com.ua

Перша причина, чому вже зараз можна сказати, що опозиція програла ці вибори, це те, що вона пішла на змову із владою, коли приймали закон про вибори – по закритих списках і мажоритарці. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політолог Вадим Карасьов.

"Якби були відкриті списки чи пропорційна система багатомандатних округів, то опозиція змушена була б якісно оновити своїх кандидатів, зробити ставку на нових порядних авторитетних людей. Тобто на стратегію, яку пропонувала Юлія Тимошенко. Вона говорила, що список має очолити моральний авторитет на зразок Ліни Костенко. Тоді б опозиція з опозиції еліт, які втратили владу, перетворилася б на опозицію суспільства нинішній владі. Але вона залишилася опозицією еліт – частково непрозорих, мажористих, відв'язних, корумпованих, як влада. Це та ж влада, але в рамках меншого зла, а не в рамках нової якості", - наголосив він.

За словами Карасьова, причина друга: Тимошенко не змогла втримати більшість у парламенті, коли ще залишалася прем'єром (після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах 2010 року, – ред.).

"Якщо в політику приходить бізнесмен, для нього головне – дбати про бізнес свій чи партнерів, а не представляти інтереси людей. Тимошенко понабирала бізнесменів, які не можуть бути в опозиції до влади", - підкреслив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибори — це підготовка до революції" - Черняховський

За словами експерта, на жаль, за період із лютого 2010-го лідери опозиції нічого не навчилися.

"Вони залишаються групою правлячого класу, яка сьогодні усунута від влади і бореться за те, щоб повернутися до неї. А народ уже втомився обирати між гіршим і ще гіршим – між малим та великим злом", - наголосив Карасьов.

Політолог зауважив, що українці не бачать принципової різниці між владою та опозицією.

"Охорона й Lexus'и – і в тих, і в тих. Якби опозиція йшла до людей і росла знизу, то вони вийшли б захищати і Тимошенко, і Конституцію, і мову, і свободу слова. Але вони бачать, що це – гра еліт всередині правлячої пісочниці. То навіщо народу боротися за ненародну опозицію?", - підкреслив він.

Повне інтерв'ю Вадима Карасьова читайте у журналі "Країна" № 39 (142) за 11 жовтня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Народ уже втомився обирати між гіршим і ще гіршим – між малим та великим злом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути