Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2012 22:05

"Нарід приймає, бо нарід, на жаль, бідний" – Гузар про "подарунки" від кандидатів

"Нарід приймає, бо нарід, на жаль, бідний" – Гузар про "подарунки" від кандидатів
Кардинал Любомир Гузар. Фото: zn.ua

Верховний архієпископ Української Греко-католицької церкви Любомир Гузар впевнений, що кандидати в народні депутати не повинні роздавати "подарунки" виборцям.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

"Є певні речі, які чиновники, кандидати, чи інші, вибрані народом, особи мають обов'язок робити. Будувати дороги, забезпечити, щоб дорога була в такому стані, якому повинна – це є обов'язок чиновників. Це не є ласка, яку вони роблять. Вони для цього покликані", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гузар: Я би дякував кандидатам після виборів, а не до них

На його думку, політикам, особливо кандидатам в нардепи не належить "роздавати дарунки: велосипеди, чи цукор, чи гречку". Пояснюючи ситуацію, чому люди беруть "подарунки", він сказав: "Нарід приймає, бо нарід, на жаль, бідний".

Також він додав, що ще з радянських часів в українців лишилась погана звичка чекати, поки щось отримають, а не робити власноруч. "Ще є залишки із совєтських часів...Народові казали, що партія про все подбає, все вам дасть. І люди так навчилися, що вони мають все одержувати від когось, не здобувати, не старатися власними силами, чи спільними силами щось здобути, а лише мають сидіти без діла, заложити руки і чекати, що хтось щось їм подарує", - пояснив Гузар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери церков попросили ветувати закон про релігійні організації

Зокрема він зазначив: " Приходять такі кандидати, і роздають щось. Люди кажуть: "Ах! Дивіться, він так поводиться як треба, як ми призвичаїлися – щось нам дає". Це залишок минувшини. Доки ми цього не позбудемося, то годі говорити про суспільно-політичну культуру".

Окрім того, він підкреслив, що люди мають навчитися, що треба добрі речі "здобувати власними силами". Верховний архієпископ Української Греко-католицької церкви додав, що "є певні речі, які може зробити тільки держава", але, на його думку, багато  речей локального характеру, люди самі повинні собі забезпечити. І тоді кожен буде на своєму місці, що дасть в результаті позитив, резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «"Нарід приймає, бо нарід, на жаль, бідний" – Гузар про "подарунки" від кандидатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути