Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2012 16:43

Лідери церков попросили ветувати закон про релігійні організації

Лідери церков попросили ветувати закон про релігійні організації
Фото: gazeta.ua

Лідери церков і релігійних організацій на зустрічі з президентом України Віктором Януковичем попросили ветувати ухвалений Верховною Радою закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо діяльності Мін'юсту, Мінкультури, інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується через відповідних міністрів, а також Державного космічного агентства ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Архієпископ Любомир Гузар не радить дивитися телевізор

На думку Всеукраїнської ради церков, цей закон потребує суттєвого доопрацювання. Автором закону є представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко. У пояснювальній записці вказується необхідність прийняття цього закону для приведення у відповідність з Конституцією 36 законодавчих актів у частині перерозподілу повноважень між президентом і урядом після адмінреформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церква може радити парафіянам, за кого голосувати, бо від цього залежить і її доля - нардеп

Законом, зокрема, встановлюється, що релігійна організація стає юридичною особою з дня її державної реєстрації (раніше - з моменту реєстрації її статуту (положення)).

Крім того, закон передбачає, що "забезпечення виконання та дотримання законодавства про свободу совісті, світогляду, віросповідання та релігійні організації здійснюють центральні органи виконавчої влади, які забезпечують формування та реалізують державну політику в сфері релігії, інші центральні органи виконавчої влади, органи прокуратури, місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування ". Раніше контроль здійснювали місцеві ради народних депутатів та їх виконавчі комітети.

Зараз ви читаєте новину «Лідери церков попросили ветувати закон про релігійні організації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути