Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2012 21:04

Гузар: Я би дякував кандидатам після виборів, а не до них

Гузар: Я би дякував кандидатам після виборів, а не до них
Любомир Гузар. Фото: tsn.ua

Кардинал Любомир Гузар вважає, що священики не повинні піддаватися спокусі та шкодити церкві, беручи перед виборами будь-які подарунки від кандидатів у народні депутати.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

"Нам дуже прикро, що священики, священнослужителі не хочуть послухати свій провід, бо те, що Блаженнійший Святослав, і інші владики поручили їм, щоб не мішалися в політику – це не приватні погляди єпископату, це закон церкви. І він має добру підставу, бо церква має бути відкрита для всіх, а коли священнослужителі починають стороничити, починають підтримувати якусь одну, чи другу кандидатуру, вони тим самим відштовхують інакодумаючих людей", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери церков попросили ветувати закон про релігійні організації

Окрім того, кардинал пояснив, що для церкви, "яка має служити духовним потребам всіх людей", дуже шкідливі подібні стосунки священиків із політиками. "Але завжди знайдеться кілька священників, думаю, їх не багато, які роблять велику шкоду церкві. Це є явище, яке нам дуже прикре", - підкреслив Гузар.

"Я би дякував їм (кандидатам у народні депутати - Gazeta.ua) після виборів, а не до виборів. Треба запитати в себе: "Ті, хто роблять багато для церкви, коли вони це роблять?". Перед виборами, чи після виборами, чи коли немає ніяких виборів?", - додав кардинал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не чиніть зла, воно повернеться проти вас. Не зупиняйте Україну"

Зокрема, за його словами, церква виступає проти використання її і авторитету священників для "чисто політичних цілей".  "Священик повинен знати, як прийняти подарунок, як і коли за нього подякувати", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Гузар: Я би дякував кандидатам після виборів, а не до них». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути