Ексклюзиви
понеділок, 13 січня 2014 10:34

Народ готовий до страйків - Волинець

Народ готовий до страйків - Волинець
Фото: nacburo.org

Вимогу про страйк не треба оголошувати поспішно.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав голова Конфедерації незалежних профспілок, екс-нардеп Михайло Волинець.

"Віталій Кличко проголошував дату початку страйку в двадцятих числах. Це було викликано тим, що люди стоять на майдані, що дуже не просто. Враховуючи ще труднощі регіональних майданів, він намагався форсувати події. Ідея гарна та правильна. Вона надзвичайно лякає владу. Але політики мають сісти за стіл переговорів разом із представниками громадських об'єднань та профспілок, з неформальними лідерами трудових колективів. Тоді легко буде сформований страйком, правильні вимоги політичного та соціально-економічного характеру із структуруванням заборгованості по зарплатах. Їх треба буде чітко послати до певного адресату. В такому разі піде зворотній зв'язок. Народ готовий до страйків", - зазначив він.

За словами Волинця, далі потрібно сформувати план підготовки до страйку, де мають бути визначені терміни, відповідальні особи, ресурси і контроль. "Надзвичайно важка робота, бо влада в цей час теж працює. Вона слідкує, прослуховує всі телефонні розмови, знає всіх активістів та неформальних лідерів. Використовує весь свій державний потенціал та ресурс", - зауважив колишній депутат.

"У нас сьогодні заборгованість по зарплаті складає не один мільярд сто мільйонів, як говорить влада, а до трьох мільярдів. Це явище виникло в попередні роки. Зростало у 2013-му.  Крім того, є борг в межах двох мільярдів по різних соціальних виплатах. Це, наприклад, невиплати матерям по догляду за дітьми, по вагітності та родам, регреси шахтарям. Глави районних та обласних адміністрацій не зацікавлені показувати реальну картину, викривляють показники", - додав він.

Нагадаємо, лідер УДАРу Віталій Кличко заявив, що опозиція організовує всеукраїнський страйк, аби влада почула народ.

Зараз ви читаєте новину «Народ готовий до страйків - Волинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути