пʼятниця, 26 травня 2017 09:46

Нардепи святкували день народження Фірташа у Відні
6

Народні депутати від "Опоблоку" та бізнесмени відсвяткували день народження олігарха Дмитра Фірташа у Відні.

Про це повідомляють журналісти проекту "Схеми".

Фірташ відзначив свій 52-й день народження. Святкування тривало близько трьох годин у віденському замку Кобурґ, на території якого знаходяться шість винних погребів, два ресторани, сад та святкові зали. Як відомо, день народження олігарха припадає на 2 травня.

Соратники Фірташа неохоче контактують з олігархом, оскільки слідство щодо нього ведуть правоохоронні органи декількох держав, зокрема США.

Тим не менш, до Відня прилетів його давній бізнес-партнер, народний депутат від "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін. Компанію йому склали брати Ігор та Григорій Суркіси, які покинули святкування в одному автомобілі з Льовочкіним.

До об'єктиву відеокамери потрапили члени фракції "Опоблоку" Михайло Папієв та Іван Мирний, а також колишній заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Воронін. 2006 року його призначили головою правління ЗАТ "Укргаз-Енерго", яку заснували "Нафтогаз України" і скандально відому "Росукренерго", одним із власників якої був Фірташ. Після повернення в Україну Мирний і Папієв неохоче коментували свої контакти з олігархом.

Журналісти повідомляють: Фірташ мешкає у Відні в розкішному маєтку неподалік від центру міста. Будинок олігарха охороняють понад десять бодігардів.

 
 

Вдалось знайти фото інтер'єру будинку на сайті дизайнерської агенції.

 
 
 
 
Відповідно до виписки з австрійського реєстру нерухомості, маєток зареєстрований на компанію S-Quad Handels- und Beteiligungs GmbH.
У США Дмитра Фірташа звинувачують у справі про хабарі на суму близько $18,5 млн при отриманні ліцензії на видобуток титанової руди в Індії.

В Іспанії олігарха, за даними австрійських та іспанських ЗМІ, підозрюють у причетності до злочинної групи, що відмила гроші на суму €10 млн і пов'язана зі Степаном Черновецьким, сином колишнього мера Києва Леоніда Черновецького, який живе з родиною в Барселоні.

В Україні поліція розслідує два кримінальні провадження, пов'язані з Фірташем: щодо групи компаній Ostchem і колишніх керівників компанії "Нафтогаз України". У цих провадженнях він не має статусу підозрюваного.
Зараз ви читаєте новину «Нардепи святкували день народження Фірташа у Відні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути