пʼятниця, 19 жовтня 2012 10:52

Нардеп-регіонал роздавав подарунки та платив за відтискання у нічному клубі
11

Фото: ФОТО: Захар Колісніченко

Нардеп-регіонал 54-річний Володимир Зубик, нині кандидат в народні депутати по 195 виборчому округу,  влаштував неформальну зустріч з молоддю Черкас. Захід пройшов у найпопулярнішому нічному клубі міста "Міленіум". На вечірку можна було потрапити за безкоштовними флаєрами.

О 19.50 в клубі близько 100 осіб. На стінах розвішені агітаційні банери кандидата. Для гостей на кожному столику тарілка з фруктовим асорті та пакет соку. Біля діджейського пульту стоять кольорові пакети з подарунками: телефон, плеєр, навушники. Біля них розкладені абонементи на відвідування басейну та романтична вечеря в дорогому японському ресторані.

О 20.30 до клубу заходить Володимир Зубик. Не роздягаючись, замовляє чашку еспрессо. Одягнений у білий светр, чорні штани та замшеві туфлі. З кавою йде до столика, біля нього сідають Валерій Слободянюк, директор Палацу спорту і В'ячеслав Василенко, чемпіон світу з бойового самбо.

"Сьогодні ми будемо знайомитися з кандидатом у народні депутати Володимиром Володимировичем Зубиком, - каже у мікрофон ведуча. Надає йому слово.

"Світлана, наших гостей зараз знудить, якщо я буду розказувати про передвиборну програму. Я також сюди прийшов посидіти, келих пива випити. Є пиво?" - звертається до барменів Зубик.

"Є, але буде трохи пізніше", - відповідають йому. Алкоголь дозволяють купувати після 21.00

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидати в нардепи витрачають на агітацію більше коштів, ніж задекларували - "Опора"

Зубик зачитує коротку агітаційну промову, закликає молодь не ігнорувати вибори.

"Я ще трохи так поговорю і ви почнете розходитись. Давайте переходити до чогось більш веселого", - каже Зубик. Після запитання ведучої, чи займається він спортом, нардеп починає закликати молодь до здорового способу життя.

"А як відпочиваєте? Як знімаєте стрес?" -  запитує ведуча.

"Віскі. 150 грамів віскі", - жартома говорить Зубик.

В'ячеслав Василенко починає розповідати, що Володимир займається дзюдо.

"Я тренувався з ним, то хотів би побажати, щоб кожен міг мати таку форму у його віці", - каже Василенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нарід приймає, бо нарід, на жаль, бідний" – Гузар про "подарунки" від кандидатів

Ведуча пропонує гостям ставити запитання кандидатові. Кілька осіб одразу підіймають руки.

"Володимире Володимировичу, а як Ви заробили свій перший капітал?" - запитує дівчина, років 22.

"Якщо я почну розказувати про те, як заробив свій перший мільйон, то боюсь, що під кінець вечора мені наручники одягнуть, - відповідає. - А якщо відверто, то на моїх грошах немає ні крові, ні сліз, це зароблені гроші. Ну...трохи від податків, звичайно, тікав... і по сьогоднішній день намагаюсь, тому що по-іншому економіка не вийде.

"От ви розказуєте про політику, про гроші, а може ви пам'ятаєте першу любов, перший поцілунок. Розкажіть про це",  - поцікавився Євген.

"Ви уточніть: з початку тижня?" - відповідає Зубик. Зал реагує оплесками. Сходиться все більше і більше людей,  до 21.00 в клубі вже більше 300 осіб. Дехто йде в супермаркет через дорогу заправитися алкоголем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, коли кандидат у нардепи намагається підкупити вас подарунками?

"Чому ви себе називаєте політичним дальтоніком?" - запитує брюнетка, років 25.

"У нас постійно йде змагання між "червоним і білим", між "нашими і німцями", між оранжевими й біло-блакитними. І за тими кольорами не видно суті, не видно людини, - відповідає Володимир. Зараз він йде самовисуванцем. - Я розумію молодь, якій це все до лампи, їх тошнить від всіх тих слів, які розказують політичні мастодонти. Але я би попросив: народ зберіться, не будьте байдужими і виберіть Пінчука, Порошенка, ну на худий кінець Зубика Володимира, а не якогось чергового популіста".

22-річна Яна Піддубна поцікавилася причетністю до справи про скандальну фірму "Лівелла" та благодійними ініціативами кандидата.

"Де ви були раніше зі своїми 150 гривнями?"

"Благодійний фонд надає значно більше: не 150 гривень, а 150 тисяч, а часом 500 тисяч, - відповідає Зубик. - Ми потратили більше 2 млн. доларів на благодійний фонд, щоб я, як депутат, краще познайомився з людьми. Ми абсолютно не бідкаючись, не знаючи чи переможемо, пропонуємо людям добрі діла. Мене звинувачують у підкупі. Але всі ці речі відбуваються у рамках чинного законодавства. І це законодавство, вибачте, не наше українське, специфічне. Воно списане зі світових стандартів. Президент США витрачає на виборчу кампанію 200 мільйонів доларів, а то й більше. Аби кожен кандидат робив щось на окрузі, то щось би й залишилося після виборів. Повинно відбуватися змагання між тими, хто зробить більше добрих справ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підкупи та агітація спрямовані на тих виборців, які ще не визначилася - експерт

А щодо "Лівелли", то там недосконале законодавство. І за три місяці роботи вона нікому не нашкодила, а тільки здешевила нафтопродукти.

Ведуча оголошує, що фонд "Лицем до лиця" підготував подарунки за найкращі запитання. Починаються конкурси. Двом хлопцям пропонують намалювати 5 елементів, які вам необхідні для щасливого життя. Поки хлопці малюють, ведуча ставить гостям запитання з біографії Зубика. Майже всім учасникам, які ставили запитання до кандидата або відповідали на запитання ведучої вручають подарунки: абонементи у фітнес-клуб і басейн.

Для участі у черговому конкурсу  запрошують трьох хлопців. Вони мусять відтиснутися від підлоги максимальну кількість разів. Переможцеві, кремезному хлопцеві років 20, Зубик обіцяє подарувати 5 тисяч гривень, просить залишити номер телефону.

"Ну ні х... собі!" - не стримує емоцій хтось із залу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінниччині кандидат у депутати задобрює виборців халатами

Після конкурсів, питання до молоді починає ставити Володимир Зубик.

"Польові дослідження українського сексу. Автор? " - запитує нардеп. Дві особи відповідає, обоє отримують абонемент на заняття у фітнес-клубі. Зрештою, подарунки отримують всі, хто виявляє бажання й активність. На завершення зустрічі Володимир Володимирович говорить тост, ставить автографи на агітках, йде робить спільне фото. Після спільного знімку обіцяє подарувати В'ячеславові Василенку на "зимові канікули"путівку на двох на відпочинок в Італії в п'ятизірковому готелі та лижне спорядження.

О 21.40 до діджейського пульту підходить спеціальний гість вечора 19-й номер в рейтингу діджеїв України Ірина Чемпіон, резидент радіо KISS-FM. Починається дискотека.

"Шкода, я думав він з нами ще потанцює, нормальний мужик наче" - каже дівчина в короткій спідниці.

"То може ти його й підчепити хотіла", - відповідає їй подруга. Обоє сміються.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп-регіонал роздавав подарунки та платив за відтискання у нічному клубі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути