середа, 06 квітня 2011 09:36

Нардепи замисляться про заборону стягнення пені за несплату ЖКП

Нардепи замисляться про заборону стягнення пені за несплату ЖКП

Фракція комуністів у Верховній Раді пропонує заборонити стягнення пені за несплату житлово-комунальних послуг.

Як повідомила прес-служба Компартії, відповідний законопроект "Про першочергові заходи щодо запобігання підвищенню цін і тарифів на житлово-комунальні послуги", який внесений народними депутатами Петром Симоненком та Валентином Матвєєвим, розглядатиметься на сьогоднішньому пленарному засіданні парламенту.

Метою законопроекту є запровадження мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію  до погашення заборгованості із виплат заробітної плати.

Зокрема, цим документом  пропонується заборонити нараховувати по розрахунках з 1 січня 2011 року та стягувати з громадян України пеню за несвоєчасне внесення  плати  за житлово-комунальні послуги  до повного погашення боргів держави перед населенням.

"Необхідність прийняття Закону України "Про першочергові заходи щодо запобігання підвищенню цін і тарифів на житлово-комунальні послуги" зумовлена  невмотивованим підвищенням ціни на зазначені послуги, а також відновленням пені по заборгованості за житлово-комунальні послуги з 1 січня 2011 року", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, раніше БЮТ запропонував звільнити окремі категорії громадян від сплати пені за невчасну оплату ЖКП. Згідно із "бютівським" законопроектом, від нарахування й стягнення пені за невчасну оплату ЖКП пропонується звільнити громадян України, перед якими існує заборгованість із виплати заробітної плати, пенсії, стипендії, іншої грошової виплати, дохід яких не перевищує прожиткового мінімуму на одну людину на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи замисляться про заборону стягнення пені за несплату ЖКП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути