пʼятниця, 10 грудня 2010 14:52

Попов мотивує киян знижками на квартплату у 10%

Попов мотивує киян знижками на квартплату у 10%

10%-ву знижку на комунальні платежі для сумлінних платників влада хоче запровадити не з 1 січня, як обіцяла раніше, а не раніше другого кварталу наступного року. І стосуватися вона буде тільки квартплати, яка, швидше за все, буде переглядатися.

Про це повідомив заступник голови КМДА із ЖКГ Олександр Мазурчак.

За його словами, зараз механізм введення знижки у стадії розробки.

"Рівень квартплати по всіх будинках прорахований ще рік тому. У деяких будинках вона досягає 7, 8, 11 гривень за 1 кв. м. Це дуже високі тарифи. Я вважаю, що і 3,50 гривень за нинішнього рівня обслуговування — занадто багато", — сказав він. Нагадаємо, знижки — одна з ініціатив голови КМДА Олександра Попова.

"Я реалізую таку ідею: жителі, які довгий час оплачують платіжні доручення до 20 числа кожного місяця, будуть отримувати 10%-ві знижки на тарифи. Це буде вигідно підприємствам, що надають послуги, — їм не доведеться брати кредити на недоотриманий обсяг платежів, а людям — мотивація", — заявляв Попов.

Як пояснив нам Мазурчак, бонус поки не буде поширюватися на воду і опалення, оскільки поки що не з'ясовано всі тарифи.

"Знижка безпосередньо залежить від тарифу. А сьогодні він покриває витрати на послугу в середньому на 70%. З цієї суми зробити ще й знижку 10% неможливо", — сказав Мазурчак.

Нагадаємо, ці послуги надають "Київводоканал", "Київгаз" і "Київенерго". Нова влада в мерії щодо акцій перших двох підприємств зверталася до суду. Тепер, як нам говорив Олександр Попов, суперечні акції через суд повернуті або повертаються у власність міста. За його словами, контроль міста над цими підприємствами дозволить зупинити зростання цін на тарифи.

"Ми можемо заощадити на витратах водоканалу, реалізувавши політику енергозбереження: зменшивши споживання електроенергії і втрати в аварійних мережах до 40%. Це знизить собівартість послуг і стримає зростання тарифів", — сказав Попов. А з "Київенерго" місто хоче переукласти договір на використання мереж.

Але підвищувати тарифи на ЖКП, як стверджує Мазурчак, влада не збирається у найближчий рік.

Як повідомлялося, донецький міськводоканал почав відбирати майно у своїх боржників. За словами директора "Донецькміськводоканалу" Юрія Перебийніса, донеччани заборгували за послуги комунального підприємства 52 млн грн.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Попов мотивує киян знижками на квартплату у 10% ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути