середа, 30 травня 2012 14:48

Спецтема: Луценко за ґратами

Нардепи та дружина Луценка просять залишити екс-міністра в СІЗО

Нардепи та дружина Луценка просять залишити екс-міністра в СІЗО
Юрія Луценка на період судового слідства просять потримати у СІЗО №13. Фото: mignews.com.ua

Народні депутати від "Народної самооборони" звернулися до Уповноваженої ВР з прав людини Валерії Лутковської із закликом не допустити переведення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до Менської виправної колонії №91 в Чернігівській області.

Як повідомила прес-служба "Народної самооборони", у своєму зверненні народні депутати наголошують, що не дивлячись на той факт, що вирок, винесений Печерським районним судом, вже набрав законної сили, паралельно із тим цей же районний суд розпочав провадження у ще одній справі за обвинуваченням Луценка.

"Відповідно до вимог ст. 38 КПК України справу не може бути передано до іншого суду після того, як її прийнято до провадження. Отож, судовий розгляд другої кримінальної справи щодо Юрія Луценка повинен відбуватися в Печерському районному суді м. Києва", - наголосили парламентарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згідно закону Луценка поки що не повинні етапувати - захисник

"З огляду на те, що відстань від Києва до с. Макошене Чернігівської області становить близько 250 км, етапування підсудного на кожне окреме судове засідання буде надзвичайно ускладненим та може істотно затягнути тривалість судового процесу, що буде порушенням статті 6 Європейської Конвенції", - додали депутати у зверненні.

Політики також зазначили, що постійне перебування Луценка не в Києві, а за 250 км від нього, ускладнить та фактично унеможливить роботу підсудного з адвокатами й зашкодить ефективності захисту підсудного.

Народні депутати Юрій Гримчак, Володимир Ар'єв, Юрій Стець, Олесь Доній, Тарас Стецьків та дружина екс-міністра Ірина Луценко у своєму зверненні до омбудсмена просять Лутковську звернутися до Печерського суду з поданням про необхідність винесення рішення про тимчасове залишення Луценка в Лук'янівському СІЗО Києва, а також звернутися до Пенітенціарної служби України з поданням про необхідність залишення Юрія Луценка на період судового слідства в СІЗО №13.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи та дружина Луценка просять залишити екс-міністра в СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути