Ексклюзиви
понеділок, 22 січня 2018 18:29

Нардепи пропонують визнати Україну правонаступницею УНР

Нардепи пропонують визнати Україну правонаступницею УНР
Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок: "Закон має на меті визначити правонаступництво України щодо Української Народної Республіки та закріпити статус СССР як держави-окупанта". Фото: Depo.ua

У День Соборності України у парламенті зареєстрували законопроект "Про правонаступництво України щодо Української Народної Республіки".

Про це повідомив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок у своєму блозі на "Українській правді".

Авторами документу виступили народні депутати Андрій Іллєнко, Юрій Левченко, Михайло Головко, Олег Осуховський, Олександр Марченко, Андрій Білецький, Олег Петренко.

"Закон має на меті визначити правонаступництво України щодо Української Народної Республіки та закріпити статус СССР як держави-окупанта", - ідеться в тексті документу.

Ним пропонують визнати Російську Соціалістичну Федеративну Совєцьку Республіку (РСФСР), а пізніше - Союз Совєцьких Соціалістичних Республік (СССР) окупантом, а Україну у період із 18 березня 1921-го по 23 серпня 1991 року - окупованою.

Відтак Україна не несе відповідальності за злочини, скоєні тоталітарним комуністичним режимом у період окупації.

"Російська Федерація як правонаступниця колишнього СССР є винною у скоєнні злочинів проти українців тоталітарним комуністичним режимом в період окупації території України з 18 березня 1921 року по 23 серпня 1991 року. Україна має право пред'явити вимоги Російській Федерації у частині компенсацій за злочини", - ідеться в документі.

Автори також пропонують вважати реабілітованими усіх осіб, які воювали у складі армії УНР, ЗУНР, партизанських загонах на боці УНР до 18 березня 1921 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" вимагає припинити репресії проти добровольців

Низка народних депутатів звернулися до РНБО, Мін'юсту та Міністерства культури з запитом зреагувати на антидержавну діяльність представників Української православної церкви Московського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи пропонують визнати Україну правонаступницею УНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути