пʼятниця, 19 січня 2018 14:40

У Раді вимагають взятися за діяльність Московського патріархату

У Раді вимагають взятися за діяльність Московського патріархату
Нардепи наголосили, що антидержавна діяльність представників УПЦ МП стала серйозним викликом національній безпеці України. Фото: shutterstock.com

Народні депутати закликали РНБО, Мін'юст та Міністерство культури зреагувати на антидержавну діяльність представників Української православної церкви Московського патріархату.

Із відповідним запитом виступив народний депутат-"свободівець" Андрій Іллєнко, передає прес-служба ВО "Свобода".

Крім нього під документом підписалися нардепи Юрій Левченко, Михайло Головко, Олександр Марченко, Олег Осуховський, Андрій Білецький, Олег Петренко та Оксана Корчинська.

"Фактично ця повністю керована з Російської Федерації структура активно використовується у інформаційній складовій війни, яку Російська Федерація четвертий рік веде проти України. Представники УПЦ (МП) постійно виявляю­ть свою антиукраїнську та антидержавницьку позицію, публічно заперечують факт російської агресії, активно підтримують російський окупаційний режим в Криму, Донецькій та Луганській областях.

Керівництво УПЦ (МП) публічно зневажає пам'ять загиблих героїв російсько-української війни. Представники УПЦ (МП) здійснюють діяльність, спрямовану на підрив державного суверенітету та територіальної цілісності України. Сьогодні діяльність цієї структури становить очевидну загрозу національній безпеці України", - наголосили народні депутати.

Парламентарі закликали розглянути антидержавну діяльність представників УПЦ МП на засіданні РНБО. Припинити роботу цієї церкви в органах державної влади та місцевого самоврядування, Збройних силах України, правоохоронних структурах та навчальних закладах. Розпочати процес повернення українським церквам святинь, які були незаконно привласнені московською церквою. Змінити назву "Українська православна церква" на назву "Російська православна церква в Україні" та визначити її статус як іноземної церкви в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священики УПЦ МП провели службу з іконою російського військового

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) вважає, що Крим ніколи не був українським. Заявив, що не знає, із ким воює Україна на Донбасі, а в Україні немає Московського патріархату, а є "Руська православна церква".

Зараз ви читаєте новину «У Раді вимагають взятися за діяльність Московського патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути