середа, 01 лютого 2012 08:35

Нардепи після ГПУ підуть і до Януковича вимагати виконання резолюції ПАРЄ

Нардепи після ГПУ підуть і до Януковича вимагати виконання резолюції ПАРЄ

Народні депутати, які напередодні відвідали Генпрокуратуру, мають намір вимагати і від президента Віктора Януковича виконання резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це заявив депутат від НУНС Тарас Стецьків в ефірі 5 каналу.

Як повідомлялося, у вівторок, 31 січня, п'ятеро депутатів від БЮТ і НУНС прийшли до Генпрокуратури для зустрічі з генпрокурором Віктором Пшонкою і його першим заступником Ренатом Кузьміним .Вони прийшли вимагати виконання резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи щодо необхідності звільнення лідерів опозиції.

Відповідаючи на запитання, чому нардепі пішли до генпрокурора і до його заступника, а не одразу до президента, "нунсівець" відповів:

"Всьому свій час. Я думаю, що ми підемо і до Адміністрації президента і зокрема до самого президента".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець": ГПУ — це лише гвинтик, який крутиться у системі Януковича

"У цьому випадку все дуже просто – Генеральна прокуратура є органом державної влади, звернення є до президента (у резолюції ПАРЄ). Реально мова йде про звернення до державних органів України і до вищої посадової особи", - пояснив нардеп те, що у резолюції ПАРЄ зокрема є звернення безпосередньо до президента щодо звільнення політв'язнів.

Стецьків переконаний, що якби Янукович "дійсно на справі сповідував би європейські цінності, він би викликав генерального прокурора, провів би з ним нараду і порадився, яким чином діяти у такій ситуації". І, відповідно, генеральний прокурор міг би те саме зробити зі своїми підлеглими, вважає нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друзі Луценка "запросили" прокурора до американського суду

"Судячи із нашої зустрічі, я маю тверде переконання, що Генеральна прокуратура не збирається виконувати рекомендації ПАРЄ. На жаль", - підкреслив "нунсівець".

Депутат також розповів, що у депутатів під час відвідування Генпрокуратури було три цілі:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ відхрестилась від резолюції ПАРЄ: звільнити Луценка і Тимошенко може тільки суд

"Вони були одразу висловлені Генеральному прокурору. Ми хотіли поцікавитися, чи Генеральна прокуратура хоч якось збирається враховувати рекомендації ПАРЄ в частині Луценка, Іващенка, Тимошенко. Ми хотіли запитати, коли будуть названі конкретні термін, коли іноземних лікарів буде допущено до Тимошенко. І тільки третьою ціллю було офіційно проінформувати Генеральну прокуратуру, конкретно Пшонку і Кузьміна, про те що Федеральний суд США в штаті Колумбія відкрив за позовом Юрія Луценка провадження стосовно конкретно цих посадових осіб Генеральної прокуратури. І ГПУ є відповідачем у Федеральному суді США".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друзі Луценка пішли від Пшонки ні з чим

"Після зустрічі в ГПУ, ми поїхали і до суду і в суді ми також проінформували того, кого треба було проінформувати. Але нас цікавила позиція Генпрокуратури, тому що ГПУ є учасником судового процесу", - додав Стецьків.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи після ГПУ підуть і до Януковича вимагати виконання резолюції ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути