середа, 20 червня 2012 09:26

Нардеп запідозрив, що українська опозиція пише для євродепутатів "темники"

Нардеп запідозрив, що українська опозиція пише для євродепутатів "темники"
Олег Зарубінський вважає, що євродепутати некомпетентні та заангажовані. Фото: newsru.ua

Народний депутат Олег Зарубінський переконаний, що деякі євродепутати виступають віп-агітаторами української опозиції.

Він наголосив, що його здивували заяви євродепутатів, які нещодавно відвідали Україну.

"Мене вразив як політика останній візит двох євродепутатів — Ребеки Хармс і Вернера Шульца. Я відкидаю викидання на стадіонах плакатів і таке інше — очевидно, вони виступили як віп-агітатори опозиції. Більше того, мені більшість їхніх тез нагадують "темники", які свого часу були, тобто треба назвати тезово те, що треба назвати", - пояснив парламентар.

Нардеп наголосив на трьох тезах, які озвучила Хармс.

"Перша теза: газовий договір 2009 року України з Росією є типовий договір Росії з іншими державами, такий же як з Німеччиною, це найкращий для України в той час договір. Друга теза — цей договорів пройшов експертизу в ЄС до підписання, - навів він висловлювання євродепутата. - Тобто, український президент казав, що він місяць не міг побачити текст цього договору, а в ЄС виявляється цей договір пройшов експертизу ще до того, як він був підписаний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тейшейру не пустили до Тимошенко: "Мені сказали, що я вже не посол ЄС в Україні"

Зарубінський наголосив, що голова представництва Європейського союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра спростував цю заяву.

"І третя позиція. Ця ж пані Хармс сказали, що Євро-2012 був наданий України з політичних міркувань. Вона сказала, що це було політичне рішення надати Польщі, і особливо Україні Євро-2012", - зазначив депутат.

Він пояснив: "Тут у мене виникає цікаве питання: значить, коли Німеччина все робила для того, щоб Україні не надали Євро-2012 (а це правда, вони до останнього боролися, щоб Україні Євро-2012 не було надано), це було політичне рішення, значить тоді політична позиція Німеччини була в том, щоб Україні не надати можливість проводити Євро-2012".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євродепутати нагадали, що рішення про проведення Євро в Україні було політичним

Зарубінський переконаний, що подібні заяви свідчать про некомпетентність і заангажованість європейських політиків.

"Перший варіант - це абсолютна некомпетентність щодо України, я маю на увазі ці газові договори. Друге — повна заангажованість щодо українських справ. Третій варіант — віп-агітаторство з боку однією з конкуруючих сторін. І четвертий варіант, до якого я схиляюсь, - це все разом", - підкреслив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп запідозрив, що українська опозиція пише для євродепутатів "темники"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути