Ексклюзиви
вівторок, 26 жовтня 2021 19:48

Нардеп з фракції Тимошенко приховав, що позичив 18 млн грн

Нардеп з фракції Тимошенко приховав, що позичив 18 млн грн
Віталій Данілов є нардепом трьох скликань. Фото: kvedomosti.com

Народний депутат від "Батьківщини" Віталій Данілов приховав, що позичив третім особам 18 млн грн готівки.

Про це йдеться у висновку Національного агентства із питань запобігання корупції після перевірки його декларації за 2020 рік, повідомляє "Слово і діло"

Депутат пояснив НАЗК, що неправильно вказав суму 73 млн 300 тис. грн готівки, не віднявши кошти, позичені третім особам у розмірі 18 млн 518 тис. грн. Написав, що розмір готівки відповідно становить 54 млн 781 тис.

У 2019 році Данілов задекларував готівки на 124 млн 940 тис. грн.

Нардеп не вказав, що є кінцевим власником компанії "Мобіліті". Також у декларації була відсутня інформація, що на його банківському рахунку є €4 231, що за курсом Нацбанку на 31 грудня 2020 року складало 146 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хто спонсор вашого шикарного життя?" - журналіст про нардепів

Депутат вказав недостовірні відомості про частку дружини у статутному капіталі італійської компанії Lily Decor S.R.L. – замість суми €10 тис. вказав 10 тис. грн.

Віталій Данілов у 2009-16 роках був президентом Української футбольної прем'єр-ліги. Третє скликання є нардепом. В 2019 році пройшов до Верховної ради під номером 16 за списком "Батьківщини". Є членом Комітету з питань правоохоронної діяльності.

Дружина заступника генеральної прокурорки Ірини Венедіктової Олексія Симоненка придбала новий Mercedes за ціною у 20 разів нижчою від зазначеної в митній декларації.

А в декларації заступника голови Служби безпеки України Володимира Горбенка виявили недостовірностей на майже 2,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп з фракції Тимошенко приховав, що позичив 18 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути